Champagnefrokost på Marchal med Moët & Chandon

Champagnefrokost på Marchal med Moët & Chandon

_1320664s

Jeg tror lige jeg klarer den- frokost på d’Angleterres restaurant Marchal sammen med Moët & Chandon. Don’t mind if I do…

Mandagen blev helt og aldeles håndterbar – også selvom preggo her kun måtte dyppe tungen i de gyldne dråber. Jeg elsker altid at være på d’Angleterre!

Det var verdens største champagne hus, Moët & Chandon, der inviterede til en hyggelig og ret damedomineret frokost med Moëts Brand Education Manager, Justine Proy. Hun præsenterede os for tre af Moëts vine: deres standardchampagne Brut Impérial, årgangsvinen Grand Vintage 2006 samt den halvsøde Nectar Impérial. Dertil tre retter fra Marchal.

_1320651s

Først en klassisk kombination med rå kammusling og jordskokker – både rå, som puré og chips. Der var også grønt æble og en aromatisk olie. Den spiste vi sammen med den klassiske Brut Impérial. Den har god mineralitet og noter af bl.a. grønne æbler, så retten passede rigtig fint til.

_1320654s

Og en pæn og fransk tjener som skænkede bobler. Altid dejligt. Justine Proy fortalte i øvrigt, at der drikkes så meget Moët på verdensplan, at det svarer til der faktisk poppes en flaske hvert sekund. Er det ikke en skøn tanke?
I øvrigt udtales Moët med t’et. Det er fordi der er de her prikker over e’et – en accent trema, som betyder alle alle vokaler skal udtales og dermed også t’et til slut. Så fik vi det på plads.

_1320667s

Min favorit af de tre flasker var 2006 Vintage, som havde en del mere krop og karakter med moden frugt og eksotisk frugt. Den var fin sammen med det hhv. stegte og pocherede poussinbryst, der kom helt enkelt toppet med løg og en lige lovlig syrlig bouillon, som champagnen havde det lidt hårdt med.

 

_1320669s _1320672s

Jeg sad overfor søde Emily Salomon, som også synes det var en helt aldeles fornuftig måde at spise mandagsfrokost på.

_1320677s

Den friske lækre dessert var en fyldig is lavet med granolie, sprød marengs, fransk syre og rabarberkompot. Den friske og ikke for syrlige dessert var lækker sammen med den søde Nectar Impérial, som også har noget eksotisk og lidt hyldeblomstret over sig. Den ville også være fin sammen med foie gras eller som de bobler man drikker sammen med jordbær ude i haven til en studenterfest eller andre rare sommerevents.

Jeg gik glad og opløftet derfra. Selv om jeg var meget mådeholdende med boblerne. Man er vel gravid.

No Comments

Post A Comment