Casarecce med tomat, ramsløg og sprøde kapers

Casarecce med tomat, ramsløg og sprøde kapers

– SPONSORERET INDLÆG –

_1270508s

Når jeg vælger pasta, kigger jeg altid intenst på pastaen, før jeg køber den. De tørre pastaer skal kunne tage godt imod sauce, og derfor er det vigtigt, at de har en ru overflade, som de får gennem den måde, de produceres på. God pasta laves i bronzeforme, og det er det, som giver den gode, ru overflade, som man kan se pastaen her fra Rummo Lenta Lavorazione har.

Casarecce, som jeg har leget med i denne rustikke opskrift, er en syditaliensk pastatype. Den er chunky og har et godt bid. Og Rummo har tilmed en patenteret produktionsmåde, som giver ekstra bid i deres pasta. Hvilket rent faktisk passer. Normalt har du et meget lille vindue til at ramme den perfekte al dente kogning af din pasta. Det vindue er en del større hos denne producent, hvilket må skyldes måden de er lavet på (lenta lavorazione betyder langsom forarbejdning) og kvaliteten af den durum, der bruges.

Jeg tænkte, at der skulle være syditalienske noter fra tomat og kapers i min opskrift, så det passede til pastaformens ophav. Men jeg ville også gerne have lidt nordisk sæson med, så derfor kommer jeg ramsløg i retten til sidst. Det giver det dejligste, friske hvidløgspust og ser smukt ud. Hvis du ikke kan få casarecce, vil fusili, penne, maccheroni eller andre chunky pastaformer også virke fint.

Pasta Rummo fås i SuperBrugsen og Kvickly.

Casarecce med tomat, ramsløg og sprøde kapers
Til 4 personer

2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
30 g kapers
2 dåser flåede tomater
salt og sort peber
1 tsk sukker
1 stor håndfuld ramsløg
500 g Rummo Casarecce
revet parmesanost

1. Sæt vand over til pastaen. Hak hvidløg fint. Varm olien godt op i en pande. Dup væden af kapers med et stykke køkkenrulle og friter dem i olien. De skal stege et par minutter, til de begynder at åbne sig op som blomster (hvilket de jo er). Brug en hulske til at tage dem op af panden og læg dem på et par stykker køkkenrulle.

2. Kom hvidløg i panden og stort set med det samme tomaterne, så hvidløget ikke branker. Drys med lidt salt og sort peber og sukkeret. Lad saucen koge ind og pres tomaterne ud, så der ikke er for store stykker.

3. Kog imens pastaen. Sørg for at komme en god spsk groft salt i vandet. Kog pastaen efter pakkens anvisning, ca. 9 min. Før vandet hældes fra, tages en kop af kogevandet fra.

4. Når pastaen næsten er klar, kommes hele ramsløgblade i panden. Lad dem falde lidt sammen og vend dem rundt i saucen. Smag saucen til for salt og peber. Sigt vandet fra pastaen og hæld pastaen over i panden med sauce. Lad pastaen koge færdig i saucen. Tilsæt lidt af kogevandet for at løsne op, hvis saucen koger meget ind. Kom en håndfuld revet parmesan i retten og dryp evt med en smule olie. Drys de friterede kapers over. Server pastaen med ekstra parmesan til.

 

_1270491s

Du kan se på den lidt matte overflade på pastaen, at den er af god kvalitet og vil tage godt imod saucer.

_1270497s

No Comments

Post A Comment