Campo dei’ Fiori i Rom

Campo dei’ Fiori i Rom

_1090929-copy-2

Her sidder jeg og spiser frokost og arbejder på Meyers Deli. Og selv om solen af og til skinner, og jeg spiste en ret lækker fiskefrikadelle med kartofler og nye ærter til frokost, så er der jo ikke noget galt i samtidig at drømme sig ned til Rom, hvor jeg var for nylig. 

I skal lige se mine billeder fra en formiddag, hvor jeg dryssede rundt på det dejlige marked på Campo dei’ Fiori og endte på Piazza Navona, hvor jeg drak en iskaffe i formiddagssolen, inden pladsen blev alt for travlt og fuld af turister. Der er bare så smukt i Rom, at det næsten ikke er til at forstå. Både de storslåede pladser, kirker og palæer, men også de helt små gader og stræder, som kan se lidt smadrede ud, men som stadig indeholder så utroligt meget skønhed, at det er til at tude over.

 

_1090955s

Lige præcis sådan en lille gade har vi her. Husene er malet i smukke, varme pasteller, himlen er blå og folk drøner ubekymret forbi med alt for høj fart på deres små scootere. Gaden førte hen til Campo dei’ Fiori, hvor der om formiddagen er det hyggeligste marked mad frugt, grønt, blomster og delikatesser.

 

_1090949s

Der var masser af olier fra alle mulige steder i Italien.

rom campo dei fiori

Tonsvis af smukke og meget forskellige tomater. Det var et farvebombardement. Dem øverst i venstre hjørne så især spændende ud – bøftomater i forskellige farver. Og der var rigtig mange slags artiskokker, som er i sæson lige nu – dem kan I se på det øverste billede i indlægget. Altså, hvis jeg havde sådan et marked tilgængeligt og kunne handle her hver morgen – er du sindssyg hvor bliver man bare inspireret af alle de flotte råvarer. Prøv at tænk at kunne gå herned hver morgen og købe ind til frokost og aftensmad. Åhhhh!

_1090946s

Der var en mand, der solgte den flotteste porchetta, som man også kunne købe i sandwich. Ser den ikke afsindigt god ud?

_1090937s

En dame ved en af boderne stod og bælgede friske ærter, som man kunne købe, hvis nu man ikke orker at bælge dem selv.

_1090951s

Og i sidegaderne er der de her små “hul-i-væggen” butikker. F.eks. denne kiosk.

_1090953s

Eller denne lille fiskehandler.

_1090957s

Jeg traskede de 5 minutter videre hen til den imponerende, aflange Piazza Navona, hvor denne vidunderlige barokkirke ligger. Prøv at gå indenfor en dag – den er helt vildt ornamenteret indvendigt.

_1090959s

Her er det Fontana del Moro.

_1090971s

Og her er jeg oppe i den modsatte ende af pladsen, hvor man lidt bedre kan se kirken. Det er så vild en by. Jeg glæder mig til en dag skal tilbage. Godt jeg fik smidt en mønt i Fontana di Trevi – så burde den ligesom være sikker.

 

2 Comments

Post A Comment

 • Ingvild
  Posted at 19:32h, 14 maj Svar

  Fantastiske Roma!!
  Vi kastet også mynter i Fontana de Trevi i fjor sommer og vi skal tilbake allerede denne sommeren:) (Det er altså sant det med myntene!!)
  Hotellet vi skal bo på er bare 200 meter fra Campo dei’ Fiori og i gåavstand til fantastiske Trastevere. Roma er en fantastisk by, det er helt sikkert 🙂
  Har du noen å anbefale er det bare å skrive om det her inne så følger jeg med fremover 🙂

  Klem Ingvild

  • Mira Arkin
   Posted at 18:31h, 15 maj Svar

   Så skønt! Hav en fortryllende tur:-)