Caesar-agtig salat

Caesar-agtig salat

Ceasar salad

Jeg synes altid man har brug for gode salat-idéer. Vi spiser rigtig ofte salat som hovedret eller som tilbehør og det er fedt at kunne variere det lidt, selv om en helt simpel, grøn salat med hjemmelavet vinaigrette nu også er dejligt.

Klassikeren Ceasar salat er altid god, og der findes utallige variationer over opskriften. Denne version har jeg valgt at kalde Caesar-agtig, da den på ingen måde er en “ægte” Ceasar salad, men alligevel minder kan lidt det samme. Jeg er ikke stor ansjosfan, så derfor er dressinge uden de små nasty fisk. Man kan selvfølgelig sagtens tilføje dem i dressingen.

Caesar-agtig salat
Til 2 personer som hovedret eller 4 som tilbehør

250 g. romaine eller hjertesalat
40 g. friskrevet parmesan eller grana

Dressing
2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk. dijonsennep
½ dl. neutral olie, f.eks. raps
½ dl. olivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
1 knsp. fint salt
Sort peber

1. Rør æggeblommer sammen med sennep (hvis du vil have ansjoser i skal de hakkes fint og røres sammen med æg og sennep) og tilsæt begge olier gradvist (først den ene, så den anden – rækkefølgen er ligegyldig). Dette er sådan set en mayonnaise, så kom kun lidt olie i ad gangen mens du pisker, og lad al olien blive absorberet, før du tilsætter mere.

2. Tilsæt eddike og smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.

Hvidløgscroutoner
½ flute eller 2 tykke skiver rustikt hvedebrød
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1/4 tsk. fint salt

Riv brødet i rustikke, mundrette bidder og læg dem på bagepapir på en bageplade. Ved brødet med knust hvidløg, salt og 2 spsk. olie. Bag sprøde i ovnen ved 200 gr. i 7 minutter. Tag dem ud og lad dem køle på et stykke køkkenrulle.

Croutoner

Vask og tør salaten grundigt (jeg anbefaler kraftigt at bruge en salatslynge – det er en top-fed dims!). Vend salaten med dressingen og revet parmesan eller grana. Drys croutoner over og servér.

Bonus-info: Hvis du vil gøre salaten mere substantiel kan du servere grillet kyllingebryst, laks eller tynde skiver roastbeef eller flanksteak til.

1Comment

Post A Comment

  • Audio Video Disco
    Posted at 17:32h, 29 juni Svar

    Worcestersauce!! Det er tricket til folk der godt kan lide salten og røgen, men ikke selve ansjosen.

    Mmmm. Ansjos.