Farvel til januar – hej butterscotch sauce!
Så er vi ved at være igennem januar med al dens afsavn og bunker af salat. Jeg har næsten ikke turdet lægge desserter på bloggen, da jeg forestiller mig at folk tænker mere i råkostbaner i denne kolde, hvide måned, og det kun er mig, der konstant tænker på smeltet ost og kage og store stykker kød og bearnaise sauce.
Men nu skal det være slut! Der skal butterscotch på tilværelsen. Det er verdens nemmeste ting at lave og smager helt afsindigt godt – fordi der er gode ting i. Spis butterscotch sauce på is, til pandekager eller over en kage. I går spiste jeg den til vanilleis og med et stykke helt vildt god fudge-agtig chokoladekage, som jeg lavede efter opskrift fra chokolade-pigen Annes blog (Anne au Chocolat) – få opskriften på kagen her (det er den bedste chokoladekage i verden. Jeg lavede den med Scharffen Berger 70% chokolade, som er noget af det bedste overhovedet).
Butterscotch sauce
120 g. smør
200 g. lys farin (muscovado sukker)
1/4 l. piskefløde
Groft salt – ca. ½ tsk.
Evt. 1 spsk. mørk rom eller whisky
Smelt smørret. Tilsæt suker og fløde, rør rundt og sørg for at sukkeret ikke klumper. Lad det koge stille og roligt i 5 minutter. Smag til med salt (karamel og salt er rigtig gode venner – put lidt salt i ad gangen og smag på det). Tilsæt evt. rom eller whisky til sidst.
Saucen tykner når den køler ned. Kan serveres både kold og varm.
Mads
Posted at 21:33h, 05 majHej Mira.
Jeg kan godt lide din kompromisløse stil m.h.t. kalorier – skal det være, så lad det være. Den ser monstermassiv ud!
Hvor meget kan man fortære inden døden sætter ind?
Mira Haaning Arkin
Posted at 10:03h, 12 majJa, der er ikke meget kompromis over kombinationen af fløde, smør og sukker. Du skal nok ikke drikke en hel kande!
God fornøjelse 🙂
KH Mira
Mette
Posted at 13:28h, 18 februarKan man bruge denne over soft-ice??
Hilsen Mette
Mira Haaning Arkin
Posted at 16:05h, 18 februarHej Mette
Det kan du i hvert fald! Tror det vil smage rigtig godt 🙂
God fornøjelse.
Kærlig hilsen
Mira
Simon
Posted at 08:27h, 06 februarOh himlen være lovet….Bliver præsenteret næste gang i “kageklubben”. Den kommer til at tage kegler. Det gode ved dette er at det er nemt, og så smager det muuuums.