Butternut squash med rosenkål og ost

Butternut squash med rosenkål og ost

_1040719s

Ja, så er der vist ingen vej uden om. Det er virkelig blevet efterår med alt, hvad det indebærer af regn, blæst, mig der bliver 40 år om lidt (gisp!) og sæsonens grøntsager – græskar og kål.

Jeg lavede denne smukke salat/grøntsagret/hvad vi nu skal kalde det i weekenden, hvor jeg kom hjem med en butternut squash uden helt at have en plan med den. Den blev ovnristet og serveret med rå, fintsnittet rosenkål, forårsløg og citronskal og et godt drys af Arla Unika osten Digekrone fra Arlas nye Essens serie, som har en skøn salt og karamelagtig smag (Otto var helt pjattet med den, bless him for at spise ordentlig ost). Du kan også bruge alle mulige andre hårde oste – parmesan, pecorino (som er mere syrlig) eller hvad du nu har.

Vi spiste retten som tilbehør til en culottesteg. Den var også gået fint til fisk, kylling og gris og også som en ret i sig selv bare med lidt brød til.

Butternut squash med rosenkål og ost

4 pers.

1 butternut squash
olivenolie
salt og peber
150 g rosenkål
2 forårsløg
3 spsk groftrevet fast salt ost
saft og revet skal af ½ økocitron

Skræl squashen med en kniv og skær den i skiver på 1½ cm, indtil du kommer til kernedelen i midten. Skrab kernerne ud med en ske og skær resten i skiver (som så bliver ringe). Gnid squashen med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag den mør i 15-20 min ved 200 gr.

Snit imens rosenkålen superfint. Jeg bruger mit elskede mandolinjern og passer på fingrene. Snit også forårsløg fint. Anret den bagte squash på et fad og kom rosenkål og forårsløg over. Drys med ost og revet citronskal og dryp med citronsaft og ekstra olivenolie, salt og peber.

 

No Comments

Post A Comment