Bruschetta med radicchio og mozzarella
Radicchio er den purpur-lilla salat, som kan fås i de fleste grønthandlere og supermarkeder. Den er i familie med endivie (julesalat) og rigtig mange andre slags bitre salater – i andre lande, som f.eks. Italien kan man få utallige variationer. Som sagt er den let bitter og meget sprød. Den giver et vidunderligt farvesprøjt til en grøn salat og kan også tilberedes (det samme kan julesalat) – f.eks. grilles, gratineres og braiseres. Jeg elsker dens let bitre smag, som jeg synes passer godt i fede sammenhænge, som eksempelvis her, hvor den er lynstegt med lidt balsamico, lagt på rustikt brød og gratineret med fyldig, rund og blød mozzarella. En virkelig dejlig hapser, frokostret eller følgesvend til en suppe.
Bruschette til 4 personer
3-4 skiver rustikt hvedebrød
½ radicchio
Lille håndfuld bredbladet persille
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico eddike
½ tsk. sukker
Salt og peber
1 fed hvidløg, halveret
1 frisk mozzarella, 125 g.
Gnid brødet på begge sider med 2 spsk. af olien. Rist begge sider på en pande til brødet bliver gyldent.
Læg brødet på sølvpapir (der går ild i bagepapir under grillen) på en bageplade og gnid begge sider med hvidløg.
Snit radicchio groft. Steg i 1 spsk. olie til det falder sammen. Put grofthakket persille, balsamico og sukker ved. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen og fordel radicchioen på brødene. Læg skiver af mozzarella over.
Grill brødene i ovnen i 5-10 minutter (afhængig af afstand til grillen) til osten er smeltet og gylden.
No Comments