Brunch på D’Angleterre – en billig luksus
For et par måneder siden var jeg på tøseweekend på et spa-hotel i Sverige – Hotel Tylösand (som faktisk er ejet af Roxettes Per Gessle!). Mens vi sad der i boblebadet og spiste rå grøntsager kom vi naturligvis til at tale om mad. Det startede med at jeg fabulerede løs om min kærlighed til de store bøffer på MASH, hvilket førte til at vi arrangerede næste tøseweekend til at foregå her i København med særlig fokus på mad. Så snart jeg kom hjem fra Sverige ringede jeg til D’Angleterre for at bestille bord til deres famøse søndagsbrunch. Det her var 2 måneder siden og allerede der var der kun ét bord tilbage. Man skal altså planlægge søndagsbrunchen i god tid.
I søndags oprandt så endelig dagen. Efter en kød- og alkoholtung fredag og lørdag med pigerne (vi var selvfølgelig på MASH) havde vi brug for at sidde i behagelige møbler med et glas champagne i hånden og masser af service. Og det var lige hvad vi fik på D’Angleterre. Brunchen fungerer som buffet. Som udgangspunkt er jeg stor modstander af brunchbuffeter, hvor horder af grovsultne danskere vælter oven i hinanden efter blød bacon og blege cocktailpølser. I det hele taget kan brunch være en rodet affære med alt for mange ting på tallerkenen på én gang. Men sådan er det ikke på D’Angleterre.
Luksuriøse søndagsbrunches er noget, jeg kender fra mine besøg hos min mormor i Washington DC. Hun inviterede ofte på brunch på fancy hoteller som f.eks. The Four Seasons, hvor brunch var noget med masser af østers, champagne, hummer, crabcakes, omeletter tilberedt på din bestilling, fantasi-stimulerende dessertborde m.v. På D’Angleterre får man for 325 kr. lidt af samme old-school luksusoplevelse, dog i mindre skala. Prisen inkluderer et glas champagne og den vidunderlige buffet samt kaffe eller the. Der er klimprende hyggepianist, folk i alle aldre og store blomsterarrangementer. Tag det pæne søndagstøj på og nyd det.
Alle retter er smukt anrettet, og mange af dem er portionsanrettet i små Weck glas. Der er en kok, der udskærer lammekølle og and (med foie gras sauce), et stort fad med friskåbnede østers, der hele tiden fyldes op, mange slags juice, brød, mini croissanter og pain au chocolat og et overdådigt desserttårn (se billedet nedenfor). Noget af det bedste jeg fik, var en cremet jordskokkesuppe med kammuslinger og æbletern i. Eller et glas med rygeostecreme, stenbiderrogn, karse og rugbrødskrymmel. Eller den virkeligt gode røgede laks i billedet øverst. Eller den silketynde carpaccio med smilende vagtelæg og trøffelolie. Eller…
Her følger nogle billeder af de lækkerier, jeg spiste.
Dejlige friske østers med skalotteløgsvinaigrette. Og de slap ikke op. Der var masser.
Stenbiderrogn, rygeost, karse og rugbrødskrymmel. Dem her spiste jeg to af.
Tigerrejer stegt med rød peber.
Vagtellår på tysk med selleripure og blomkål og spidskål med kommen.
Glaseret svinebryst med bønne cassoulet og svampe.
Yoghurt med jordbær-rabarberkompot og müsli.
Et dejligt desserttårn, som gerne måtte stå hjemme hos mig.
Virkelig dejlig, luftig tiramisu.
Fnuglet Sarah Bernard og friske bær. Jeg fortryder jeg ikke spiste en til…
Helle
Posted at 21:01h, 02 septemberHej Mira
Først, tak for en fantastisk blog.
Vi skal snart til Kbh og har brugt din hjemmeside rigtigt meget til inspiration.
Brunch’ ser så skøn ud. Men er det kun om søndagen den serveres?
Hvis ja, hvilket sted vil du så ellers anbefale?
Mvh Helle
Mira Arkin
Posted at 06:39h, 03 septemberHej Helle
Efter den store ombygning er d’Angleterre desværre holdt op med at holde deres berømte søndagsbrunch. De har dog stadig morgenmad. Faktisk er der ikke kommet andre steder, hvor jeg synes dere brunch er lige så god. Jeg har dog hørt, at Hotel Skt. Petris brunch skulle være ret god.
MHV Mira
emilie
Posted at 14:23h, 29 martshvad koster brunch på d’angleterre?
venlig hilsen emilie
Mira Arkin
Posted at 17:29h, 29 martsDet koster 325 kr. inkl. et glas champagne og kaffe eller the.
Thomas MadFar
Posted at 23:03h, 25 februarHelt helt fantastisk lækkert ser det ud. Jeg har godt luret på den et stykke tid på deres hjemmeside og det virker som man virkelig får noget for pengene her. Tak for hintet med at være ude i god tid.
Thomas aka madfar
Sanne
Posted at 14:56h, 14 majNøj hvor ser det lækkert ud. Jeg får helt lyst til at tage forbi D’Angleterre næste gang jeg skal til KBH 🙂
Mira Haaning Arkin
Posted at 10:02h, 12 majJa, der er næppe noget mindre sexet end halvtomme fade, hvor der en gang har været en dynge scrambled eggs på og hvor det nu flyder med ægge-saft.
Sådan er det ikke på D’Angleren 🙂 Så tag hat på og kom afsted, Sandra!
KH Mira
Sandra
Posted at 18:37h, 11 majHej Mira.
Det var dog en behagelig overraskelse – jeg er, som du, slet ikke tilhænger af brunch buffetér hvor et utal af mennesker har “rodet og raget” med deres mere eller mindre beskidtre hænder;o)
Men, der er gået lidt for meget “standard” og “det skal hurtigt på tallerkenen” i det – de fleste steder i Danmark, syntes jeg, så ofte ender det med home made brunch i stedet. Men der er bare noget helt særligt over at sætte sig til bords – blive vartet op – og andre sørger for oprydningen;o)
Dette kunne sagtens være et godt bud.
Tak !