Perfekte brownies

Perfekte brownies

Brownies

En brownie skal smage rigtigt meget af chokolade.

Alt for mange gange er jeg blevet skuffet på caféer, hvor jeg har givet efter for fristelsen og købt en brownie til min kaffe, kun for at blive drabeligt skuffet over den smagsløse, brune firkant med alt for lidt chokoladesmag og et totalt spild af kalorier. Sådan nogle brownies er der enten ingen chokolade i, eller dårlig chokolade i, for lidt chokolade i eller kun kakao i. Men der skal altså en masse chokolade i en brownie, og det skal være ordentlig chokolade. For tricket med en brownie er nemlig at få så meget intens chokoladesmag som muligt ned i en uskyldig, lille og brun firkant.

Udover chokoladen, så er tricket at bruge ret meget sukker i din browniedej. Sukkeret er med til at give kagen sin seje snaskethed og gør kanterne gooey og nærmest karamelagtige. Du kan skrue op for intensiteten i en brownie ved at bruge en ekstra mørk chokolade eller ved at bruge forskellige slags sukker – f.eks. muscovadosukker eller brun farin. Jeg er kommet frem til min perfekte brownieopskrift ved at bruge både brun farin og almindeligt sukker. Det giver en intens chokolade-karamel-fyldig smag, og så er opskriften også god, fordi du slipper for et af de ellers almindelige brownie-problemer, nemlig at toppen ligesom løsner sig fra kagen og ligger som et sprødt, tykt tag over resten af brownien. Denne opskrift giver brownies, der er bløde, saftige og snaskede og med en meget tynd top, der flager ganske fint uden at løsrive sig fra resten af kagen. Perfekt.

Prøv dig evt. frem med forskellige nødder. Jeg skifter mellem valnødder, hasselnødder, pecannødder og mandler, som jeg ender med at bruge oftest. Det mest originale er nok pecannødder eller valnødder, men brug det, du bedst kan lide – du kan også helt undlade dem. Skær dine brownies ud i fine små firkanter og kom dem evt. i små papir muffinforme, så de ser ekstra appetitlige ud. De kan holde sig flere dag i en lufttæt beholder, men helt ærligt – de bliver jo spist med det samme!

 

Perfekte Brownies
ca. 12 stk.

175 g smør (saltet)
200 g mørk chokolade af god kvalitet
150 g brun farin eller muscovadosukker
175 g sukker
130 g hvedemel
3 æg
100 g mandler

1. Bræk chokoladen i stykker og kom den i et vandbad sammen med smør. Lad det stille og roligt smelte sammen, mens du rører i det af og til. Når det hele er smeltet, kommes begge slags sukker i. Rør rundt til sukkeret er opløst.

2. Kom chokoladeblandingen i en skål og bland melet i. Rør æggene i dejen. Nu bliver dejen meget elastisk og slipper skålens kanter. Hak nødderne og kom dem i. Hæld dejen i en form på ca. 22×30 cm beklædt med bagepapir.

3. Bag i en 170 g. varm ovn i 30-35 minutter til toppen begynder at se flaget ud og kagen virker nogenlunde fast i det, når du trykker den på midten. Husk at en brownie skal være snasket indeni, men ikke flydende. Kagen køle af og skær den ud i firkanter.

Brownies

57 Comments

Post A Comment

  • Jane Bak
    Posted at 11:44h, 29 juni Svar

    Hej Mira. Jeg skal i gang med din opskrift. Jeg har ikke et flad eller en form der lige passer med dit og jeg skal også ud i dobbelt portion. Kan du sige ca hvor meget du hælder i i højden? Tak

    • Mira Arkin
      Posted at 11:59h, 29 juni Svar

      Hej Jane
      Det er cirka 3 cm i højden

  • Ghita Rubæk
    Posted at 22:35h, 06 juni Svar

    Hej
    Ser godt ud – hvilken størrelse form passer til denne portion til?
    Pft og mvh Ghita

    • Mira Arkin
      Posted at 06:23h, 07 juni Svar

      Hej Ghita,
      Det står i opskriften – ca 22×30 cm 🙂

      • Ghita Rubæk
        Posted at 11:53h, 07 juni Svar

        Hej Mira
        Ajjjj, det må du undskylde!
        Tak for hjælpen. God dag.

  • Joan Aarup
    Posted at 10:23h, 28 april Svar

    Nu har jeg læst alle kommentarerne, og jeg er ikke i tvivl… I min verden er en brownie tør og kedelig, men jeg fornemmer, at din opskrift er vejen til den lækreste oplevelse 🙂
    Jeg har fået til opgave at bage brownies til en konfirmation. Konfirmanden har understreget, at der under ingen omstændigheder må være nødder i. Kan jeg bare undlade nødderne i opskriften? Eller skal man så tilsætte noget andet i stedet?
    Hvad med chokoladen… vil gerne bruge en “lækker” model, men hvor høj kakaoprocent vil du anbefale?

    • Mira Arkin
      Posted at 18:29h, 28 april Svar

      Du kan sagtens undlade nødder og du behøver ikke tilsætte noget andet.
      Mht. chokolade, så er det godt at ligge et sted mellem 60-70% i kakaoprocent.
      Mange hilsner
      Mira

      • Joan Aarup
        Posted at 22:12h, 04 maj Svar

        Wow! Har nu prøvet opskriften, og jeg har radikalt og øjeblikkeligt ændret mit forhold til brownies 🙂 De var supergode!!
        Nu er mit spørgsmål så… Som sagt skal de bruges til konfirmation, så de skal helst være pænest muligt på overfladen (og skærekanterne). Vil det være en fordel at skære dem ud, når kagen er helt kold? Eller?
        Mange hilsner og tak fra
        Joan

  • Camilla
    Posted at 19:15h, 21 september Svar

    Tak for denne vidunderlige opskrift. Manner den er god! Og så tager den et øjeblik at lave… Mums. Det er en rigtig brownie!

    • Mira Arkin
      Posted at 08:55h, 28 september Svar

      Tusind tak, Camilla!

  • Karina Threms
    Posted at 22:58h, 02 februar Svar

    Jeg har bagt den idag til min søns fødselsdag.
    Blev rigtig god og snasket.
    Jeg blander dog halvt brown cane suger i og blander både paranødder valnødder og mandler i .. Brown cane sugar giver en smule karamel smag.. Og gør den endnu lækre end den er i forvejen:-)

  • Karina Threms
    Posted at 22:57h, 02 februar Svar

    Jeg har bagt den idag til min søns fødselsdag.
    Blev rigtig god og snakket.
    Jeg blander dog halvt brown cane suger i og blander både paranødder valnødder og mandler i .. Brown cane sugar giver en smule karamel smag.. Og gør den endnu lækre end den er i forvejen:-)

  • Marie
    Posted at 19:25h, 01 januar Svar

    Har bagt den før og her til nytår blev den bagt som bund til “baked atlaska” og den er uovertruffen. Helt sikkert min brownie opskrift fremover

    • Mira Arkin
      Posted at 10:59h, 07 januar Svar

      Årh, det lyder vildt lækkert!

  • Vibeke
    Posted at 13:28h, 31 oktober Svar

    Hej mira

    Passer en dobbeltportion til en almindelig bradepande til ovnen? Glæder mig til at servere dem med en god vanilleis og hindbærcoulis 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 13:52h, 31 oktober Svar

      Hej Vibeke,
      Jeg tror de bliver for flade i en stor bradepande. Prøv noget en smule mindre.

  • Natacha
    Posted at 11:40h, 15 juli Svar

    De er fuldstændigt fantastiske – ISÆR når de har ‘sat sig’ efter en tur i køleren.

  • Betina
    Posted at 14:25h, 14 juni Svar

    Verdens bedste Brownies!! Har bagt den en del gange efterhånden, og hvergang har været en succes, bestemt en af mine favoritkager 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 20:28h, 14 juni Svar

      Sådan! Tak for det 🙂

  • Heidi
    Posted at 17:03h, 31 maj Svar

    Jeg bagte denne til min nabo søns konfirmation, det var første gang jeg har bagt denne slags kage.
    Men den var et vildt hit, heldigvis havde jeg bagt to ;0)
    Kan varmt anbefale denne lækre kage :0)

  • Claudia
    Posted at 22:49h, 29 december Svar

    Kan man bruge groft eller fint speltmel som erstatning for hvedemel og bliver den så lige så god? TAK 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 12:39h, 30 december Svar

      Du kan i hvert fald ikke bruge groft – det går ikke. Du kan nok godt bruge fint speltmel, men det er ikke noget jeg har prøvet.

  • Katrine
    Posted at 10:37h, 14 november Svar

    Uh, den ser virkelig god ud den brownie! Søgte på ‘perfekte brownies’ og frem dukkede din blog. Jeg har læst kommentarerne igennem og kan se, at der er klaget over at kagen er blevet for tør. Du skriver “Bag i en 170 g. varm ovn i 30-35 minutter til toppen begynder at se flaget ud og kagen virker nogenlunde fast i det, når du trykker den på midten.” Dvs. ikke varmluft? Hvis de mislykkede forsøg var bagt ved varmluft, kunne det forklare det. Jeg forsøger mig uden 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 11:03h, 14 november Svar

      Jeg bruger faktisk altid varmluft – i min ovn giver det en mere jævn bagning. Men der er så stor forskel på ovne, så alle bagetider i alle opskrifter må man altid tage som retningslinjer, og så se, hvad der fungerer bedst i ens egen ovn. Håber du har succes med dine brownies! De burde ikke kunne blive tørre ved så lav varme i så kort tid – så har folk måske brugt en for stor form, så dejen er for tynd.

      • Katrine
        Posted at 22:41h, 14 november Svar

        Mums! Kagen er bagt – og spist. Den fik 35 minutter ved 170 grader varmluft og blev lækker svampet – helt som lovet. Tak for en super opskrift! 🙂

        • Mira Arkin
          Posted at 22:56h, 14 november Svar

          🙂

  • Naana
    Posted at 21:54h, 10 august Svar

    Hej Mira!!

    Lavede den browniekage igår, dog fik den kun 20 minutter i min ovn… -Også var den færdig, så tror det er forskelligt fra ovn til ovn. Opskriften er Super god, og nem.

    -Ville lige høre dig om du kan anbefale en god mørk chokolade til denne browniekage? Brugte bare den billige fra netto men kunne forstille mig at der var en bedre??

    • Mira Arkin
      Posted at 18:17h, 12 august Svar

      Det gør faktisk stor forskel, hvilken chokolade man bruger til sådan en chokolade-intens kage som en brownie. Hvis det skal være ekstra lækkert, bruger jeg en af Valrhonas chokolader eller også Scharffenberger eller chokoladeknapperne fra Callebaut.

  • Dortdhe
    Posted at 16:07h, 03 august Svar

    Smums den er lækker. Har lige sendt hele “1. Udgave” med manden på spillejob og må igang med portion nr 2………
    Tak for det.
    Hilsen Dorthe i Thy.

  • Mette Eiholm-Bæk
    Posted at 15:24h, 23 juli Svar

    Det er bare den lækreste brownie – den er perfekt hver gang !,
    Tak for den og de andre gode opskrifter..

    Mvh.
    Mette

  • Natasja
    Posted at 19:32h, 25 juni Svar

    Mmmm faldt lige over denne fantastiske opskrift 🙂
    Skal lave en virkelig god browniekage til min kærestes fødselsdag til på onsdag.
    Men jeg har lige et par spørgsmål…

    Skal der ikke lidt kakao i? Og hvad med bagepulver?

    Er der nok til 7 pers., hvis folk skal have to gange? 😉
    Og tror du denne creme vil være god til den:
    Cappuccinocreme:
    • 100 g hvid chokolade
    • 50 g smør
    • 1 spsk instant kaffe opløst i
    3 spsk kogende vand
    • 200 g flormelis

    Er ret ny i denne verden 😉

    • Mira Arkin
      Posted at 12:14h, 26 juni Svar

      Du må hellere lave 1½ portion eller dobbelt, hvis du vil være sikker på der er nok til 2 omgange. Der skal hverken bagepulver eller kakao i – bare følg opskriften :-). Og jeg tror din kaffe-creme vil smage super godt til!

      • Natasja
        Posted at 14:17h, 26 juni Svar

        Tusind tak for dit hurtige svar! 🙂
        Jeg vil gå i gang med den om lidt 😀

      • Natasja
        Posted at 17:34h, 26 juni Svar

        Hej igen,

        Jeg gav kagen kun 26 min i ovnen, men den er faktisk ret godt fast. Jeg er bange for, at den bliver alt for tør i morgen 🙁 Den er i hvert fald ikke sådan godt snasket.. Så tænker, om kanterne især bliver hårde.. Iiha.. Hvad tror du? hehe

        • Mira Arkin
          Posted at 12:46h, 28 juni Svar

          Hvordan endte det med kagen, Natasja? Håber det blev en succes 🙂

  • Kristiina
    Posted at 17:22h, 14 juni Svar

    Hej Mira!
    De er “perfekte brownies”! Tak for opskriften! Jeg har prøvet forskellige opskrifter, men det er først idag jeg kan sige – DET LYKKEDES 🙂

  • Aisha
    Posted at 03:22h, 25 januar Svar

    Hej Mira,
    Tak for en fantastisk opskrift. Det er første gang at det er lykkedes mig at lave en god brownie:)

  • Chokoladekage Opskrift
    Posted at 10:23h, 30 november Svar

    Den minder meget om den opskrift på brownies jeg plejer at bruge – bortsat fra den brune farin. Det må jeg lige prøve næste gang 🙂

  • Charlotte Christensen
    Posted at 21:51h, 13 november Svar

    Hoooooold nu op Mira!!!
    Den brownieopskrift er jo intet mindre end fantastisk!!
    Tak tak tak for det 🙂
    Men nu har jeg altså en lille forespørgsel; jeg så et andet sted på din blog at du er berømt for en citronflæskesteg. Er det en opskrift du vil af med?? 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 19:17h, 14 november Svar

      Maaaange tak 🙂
      Mht. flæskestegen, så mener jeg faktisk den kommer i Alt for damerne torsdag i næste uge.

      • Charlotte Christensen
        Posted at 22:23h, 15 november Svar

        Uuuuhhhhh…. det vil jeg glæde mig til 🙂

  • Lene
    Posted at 12:24h, 30 oktober Svar

    Er så stor fan af opskriften, at den nu er blevet tilføjet i min lille bog – mine yndlings opskrifter – under overskriften “fantastiske brownies”. Tak for en god blog – finder altid god inspiration.

    • Mira Arkin
      Posted at 21:57h, 30 oktober Svar

      Hvor er det dejligt at høre:-)

  • Julie
    Posted at 12:44h, 17 oktober Svar

    Jeg synes den er alt for sukkeri…

  • Pernille
    Posted at 22:15h, 11 august Svar

    Nej hvor er de fantastiske. Helt perfekte! Tusind tak for opskriften.

  • Karoline
    Posted at 12:14h, 07 august Svar

    De bliver intet mindre end fantastiske! Er virkelig glad for opskriften og for at brownien faktisk blev som du har beskrevet, er altid lidt ærgerligt, hvis man pludselig står med noget, der absolut ikke ligner det, opskriften lover:)

    Tak for en dejlig blog med lækre billeder! Håber der kommer billeder fra kagearrangementet til modeugen i går!

  • Sanne
    Posted at 20:50h, 01 august Svar

    Um, jeg faldt lige over denne opskrift. Ja, du har helt ret tørre brownies er altså ikke sagen, så disse skal afprøves og slæbes med på kontoret ;o)

    • Mira Arkin
      Posted at 14:00h, 02 august Svar

      Herligt – jeg tror du bliver rigtig populær blandt dine kolleger :-).

  • Ditte Ingemann Thuesen
    Posted at 19:24h, 02 juli Svar

    Hvis det er de perfekte brownies må jeg afprøve dem. Ligesom dig, er jeg blevet skuffet så mange gange over kedelige og tørre “brownies”. Så tak for denne opskrift.
    /Ditte

  • Marie
    Posted at 02:30h, 08 april Svar

    Uhmmm, de ser godt nok gode ud! Må jeg prøve at lave i weekenden, jeg har ledt efter en god brownie opskrift 🙂

  • Camilla S
    Posted at 16:03h, 07 april Svar

    Jeg har lige lavet en omgang af dine brownies og my oh my hvor er de gode!
    Tak for opskriften – og alle dine andre inspirerende indlæg her på bloggen.

    – Camilla

  • Helle
    Posted at 13:05h, 07 april Svar

    Uhm for en lækkerbisken 😀 Gik straks i køkkenet og nu er min brownie i ovnen. Tak for opskriften.

  • Kagekonen
    Posted at 16:03h, 06 april Svar

    Årh mand, hvor mine tænder løber i vand efter at have læst dette indlæg og set dine billeder… Sådan en syndig cheewy lidt klistret og lidt sprød fed brownie kunne jeg rigtig godt spise nu her hen på eftermiddagen hvor jeg er lidt sukkerkold.

  • Smagssag
    Posted at 15:01h, 06 april Svar

    Åh, må prøves!
    Synes også jeg gang på gang bliver skuffet og må tage til takke med en almindelig chokoladekage og det ér altså bare ikke det samme!
    Glæder mig til at prøve din opskrift!
    /Lea -smagssag

  • Cirke
    Posted at 14:50h, 06 april Svar

    Åhh! Sikke en dejlig side! Faldt over den ved et tilfælde, eller måske nærmere en lille overspringshandling i min BA skrivning. Ork, hvor skal jeg bage denne kage! Det er virkelig fedt, med et webside – eller bare helt generelt, hvor der er fokus på lækker mad og ikke kalorietabeller! Yummy!

    • Mira Arkin
      Posted at 14:53h, 06 april Svar

      Jeg er stor tilhænger af overspringshandlinger og kun glad for at kunne hjælpe dig med dine 🙂