Brownies med mælkechokolade og mandler

Brownies med mælkechokolade og mandler

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Pyyha, jeg har været ramt af nasty forkølelse eller influenza eller noget! Hele sidste uge var vi alle tre helt færdige herhjemme. Jeg følte mig så ynkelig og pestramt og det var så synd for Otto, at han skulle se på en mor med fedtet hår og snotnæse hele ugen. Det er altså min undskyldning for at være totalt fraværende på bloggen.

Men nu er jeg kommet tilbage til overfladen og midt i alt det arbejde, jeg er kommet bagud med pga. sygdom, sidder jeg nu med en cappucchino og skulle egentlig til at skrive opskriften på den der gulerodskage, jeg før nævnte, som jeg har bagt (før vi blev syge).

Men så var der lige en læser, der havde set min opskrift på brownies med mælkechokolade i Weekendavisens børnetillæg og som var kommet til at smide den ud og nu skrev til mig, om jeg kunne sende hende opskriften. Så inden der bliver gulerodskage, skal der brownies på bordet. Værsgo’ Anna:

Brownies med mælkechokolade og mandler

ca. 12 stk

175 g saltet smør
200 g mælkechokolade
125 g brun farin eller muscovadosukker
150 g sukker
130 g hvedemel
3 æg
100 g mandler

Pynt: glasur af 100 g flormelis og lidt vand, glimmerkugler og frysetørrede hindbær

1. Bræk chokoladen i stykker og kom den i et vandbad sammen med smør. Lad det stille og roligt smelte sammen, mens du rører i det af og til. Når det hele er smeltet, røres begge slags sukker i.

2. Kom chokoladeblandingen i en skål og bland melet i. Rør æggene i dejen, så du får en meget elastisk dej, der slipper skålens kanter. Hak nødderne og kom dem i. Hæld dejen i en form på ca. 22×30 cm beklædt med bagepapir.

3. Bag i en 170 g. varm ovn i 30-35 minutter til toppen begynder at se flaget ud og kagen virker nogenlunde fast i det, når du trykker den på midten.

Pyntes med glasur, glimmerperler og frysetørrede hindbær

 

No Comments

Post A Comment