Broccolisuppe med sprød bacon

Broccolisuppe med sprød bacon

Foto: Line Klein

Foto: Line Klein

Nu sidder jeg her med den suppeopskrift, jeg på forhånd har planlagt at skulle blogge om i dag. Den er mega nem og sund – lige bortset fra den smule bacon, der skal på toppen. Men samtidig sidder jeg godt nok og spiser en af de salte peanut-chokolade cookies, jeg bagte i går eftermiddags. Så på en måde føles det lidt falsk at komme her med suppen. Eller i hvert fald lidt urimeligt. Men det er jo mandag og gråt og kedeligt, og så har jeg altså lyst til suppe. Bare ikke lige nu, hvor jeg spiser cookies… Og bare rolig, I skal nok få opskriften på kagerne. Men nu er det altså suppen, det gælder. Den smager godt!

For en helt hvid suppe kan du bruge blomkål i stedet for broccoli, men ellers følge sammen fremgangsmåde. Prøv også den lysegrønne romanescokål.

Broccolisuppe med ristet bacon og solsikkekerner

Til 4 personer

1 broccoli
1 stængel bladselleri
2 store kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1½ l hønsesuppe eller hønsebouillon
½ citron
salt og sort peber
125 g bacon i skiver
2 spsk solsikkefrø
evt. persille

1 Hak bladselleri og løg groft og skær hvidløg i skiver. Del broccoli i buketter og skær stokken i grove stykker. Skræl kartoflerne og del dem i grove stykker.

2 Varm olien i en suppegryde og kom løg og bladselleri i. Lad det snurre i 5 minutter og tilsæt så hvidløg. Steg i 1 minut, tilsæt kartofler og suppe og kom låg på. Lad suppen simre i 15-20 minutter til kartoflerne er møre.

3 Kom broccolien i suppen og lad det koge med i 5-7 minutter. Pas på ikke at koge det for længe, for så mister broccolien sin farve. Sluk for varmen og blend suppen helt cremet med en stavblender. Smag til med salt, peber og citronsaft og hold suppen varm.

4 Steg baconen sprød på en tør pande. Server suppen med baconstykker, solsikkefrø og evt. lidt persille.

 

No Comments

Post A Comment