Broccolisuppe med kartofler og persillepesto

Broccolisuppe med kartofler og persillepesto

Foto: Chris Tonnesen

Nå, så er det januar for fuld hammer. Prøver I også at være lidt sundere her først på året? Hjælpen er på vej med min opskrift på denne lækre broccolisuppe med kartofler og frisk persillepesto.

Her får du i hvert fald masser af grøntsager, men også gode konsistenser, fordi jeg topper den cremede suppe med kartofler og broccolistykker vendt i dejlig persillepesto. Hos os er det altid et hit med toppings til supper. Det gør det ligesom mere festligt.

Og hvis du alligevel gerne vil have lidt kød, så kan du jo bruge grisens bedste krydderi, bacon. Lidt sprødstegte bacontern vil smage fremragende oven på suppen. MEN du behøver dem ikke. Der er masser af gang i suppen som den er. Siger det bare.

Jeg er ikke typen til nytårsforsætter, men derfor vil jeg da altid gerne lige smide et par kilo, hvis det var. Så jeg prøver lige at være lidt ekstra sund her i januar. Min ven Jacob har endda overtalt mig til at køre hvid januar sammen med ham – altså alkoholfri januar. Det er jeg virkelig ikke meget for, men nu er jeg gået med til at prøve det i to uger og så tror jeg altså ikke jeg gider mere. Jeg bliver MEGET sødere af at måtte få et glas vin, mens jeg laver mad om aftenen. Mine børn larmer jo vildt meget, skal I tænke på…

Vi må se, hvordan det går. Her kommer opskriften på den gode broccolisuppe med kartofler….

Broccolisuppe med kartofler og persillepesto

400 g kartofler
2 porrer
1 broccoli
1 løg
1 spsk smør
1½ l grøntsagsbouillon
1 håndfuld bredbladet persille
1 dl piskefløde
salt og sort peber

Topping
300 g små kartofler
1 lille bundt bredbladet persille
40 g mandler, afskallede og ristede
75 g parmesan eller anden hård ost
1 fed hvidløg
0,75 dl olivenolie
2 spsk citronsaft
salt og sort peber
evt. lidt creme fraiche

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skær porren i tykke skiver og skær løg i grove tern. Smelt smørret i en gryde og steg løg og porre ved middel varme i et par minutter, til de bliver blanke. Skær stokken af broccolien og skær i grove stykker. Gem buketterne. Kom stokken i suppen sammen med kartofler og bouillon og lad suppen simre i 20 min. Tilsæt ¾ af broccolibuketterne (gem resten til topping) sammen med persille og kog videre i 5 min. Blend suppen med fløde og smag til med salt og peber.
  2. Til topping koges kartoflerne til de er møre, men stadig faste. Kom resten af broccolibuketterne i det sidste minut. Sigt vandet fra og skyl med koldt vand. Del kartoflerne i halve eller kvarte.
  3. Lav en pesto ved at blende persille med mandler, revet parmesan, hvidløg, olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Vend kartofler og broccoli med lidt af pestoen og brug som topping til suppen, evt. sammen med lidt creme fraiche. Server ekstra pesto til.
1Comment

Post A Comment

  • Rikke
    Posted at 17:53h, 12 februar Svar

    De kartofler ser bare så lækre ud! Og den kraftige smag fra porrerne er jeg også helt syg med! De er gode til at give smag.