Brinjal pickle – indisk aubergine chutney

Brinjal pickle – indisk aubergine chutney


Foto: Chris Tonnesen

Jeg har lige haft besøg af min mor og det fik mig til at tænke på denne aubergine chutney, jeg lavede til Gastro på et tidspunkt. Min mor elsker nemlig indisk mad, og jeg må se at få lavet denne chutney til hende på et tidspunkt, for hun vil være helt pjattet med det.

Auberginer er en af mine yndlingsgrøntsager – jeg elsker dens røgede, kødfulde smag og måden den smatter ud på, når den bliver tilberedt med masser af olie. Den suger smag til sig fra alt hvad ud kommer i og det er en meget tilfredsstillende spise.

Brinjal pickle – indisk aubergine chutney

2 glas

1 tsk bukkehornsfrø
½ tsk hel spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 stor aubergine
0,5 dl solsikkeolie
1 lille løg
2 fed hvidløg
30 g ingefær
1 rød chili
1 tsk sennepsfrø
75 g lys muscovadosukker
0,75 dl hvidvinseddike
saft af ½ citron
1 tsk groft salt

Rist bukkehornsfrø, spidskommen og korianderfrø i en tør pande i et minuts tid til de begynder at dufte og poppe. De må ikke brænde på. Knus dem groft i en morter. Skær auberginen i tern på ca 1×1 cm. Steg dem i olien til de begynder at blive bløde og gyldne. Tilsæt løg skåret i små tern og steg videre. Hak hvidløg, ingefær og chili fint og kom ned til de andre ting. Steg videre et minut. Kom de ristede, knuste krydderier i sammen med sennepsfrø, muscovadosukker, eddike, citronsaft og salt og lad retten simre under låg i 20-30 min. Hvis væden koger helt væk, kan du tilsætte en smule vand. Kom chutneyen i skoldede glas og gem i køleskabet. Spis den som tilbehør til curries, til stegt og grillet kød, i en sandwich eller sammen med sprøde pappadums.

No Comments

Post A Comment