Bresaola med melon, feta og myntedressing

Bresaola med melon, feta og myntedressing

– SPONSORERET INDLÆG –  

_1300376s

Endelig noget varme! Så får jeg lyst til at spise lette retter. I går købte jeg to perfekt modne Galia meloner fra en af grønthandlerne i Blågaardsgade. To for 15 kr! Da jeg stod op i morges duftede hele køkkenet sødt af melon og jeg vidste, at de skulle spises i dag. Det blev til denne smukke salat med bresaola, feta og mynte.

Jeg har modtaget noget af det service, vi skal dække bordet med til næste Feastmiddag. Det brugte jeg til min fine salat i dag. Det er det nye stel Neu fra Ferm Living, som jeg tror bliver et stort hit. Det passer til alt og får mine retter til at se så smukke ud. Jeg tror Allan får dækket et overpænt bord med det d. 20. august.

Der er udsolgt til næste Feast, men du kan allerede nu købe billetter nu til de næste to omgange, som ligger i september og oktober: The Last of Summer og Mediterranean Feast.

Bresaola med melon, feta og myntedressing
2-3 personer som forret

½ Galia melon
75 g bresaola
100 g feta
1 lille håndfuld mynte
saft af ½ citron
2 spsk olivenolie
salt og sort peber
½ chili

1. Fjern kernerne fra melonen og skær skallen af. Skær melonen i tynde skiver og anret på et fad med bresaola. Smuldr fetaen over.

2. Lav en dressing af finthakket mynte blandet med citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og drys med strimlet chili.

_1300388s

2 Comments

Post A Comment

  • Thomas Riis Hansen
    Posted at 06:13h, 09 januar Svar

    Tak Mira! Vi er ikke til det traditionelle nytårsmad, så vi lavede denne til forret, og det er sjældent, jeg har set mennesker se så ægte begejstrede ud over en overraskende smagskombination: Når folk sidder og gentager deres ros, hver gang de tager en bid, så kan man ikke komme målet nærmere. Det fine og milde i mynten og i bresaolaen passer perfekt sammen. Og mynten trækker kødsmagen endnu mere frem, så man skal have noget andet – det har man så i en moden melon (tak Kvickly) og i citronen. Vi brugte et næsten usynligt drys af tørret fintmalet peperoncino (og ikke et øje var tørt for os med italiensk familie – det er bare en ener, og kan ikke sammenlignes med andet chili). Så længe man har fetaen til at tone det lidt ned, så er det en raffineret smag, hvor man undgår det peberfrugte-agtige fra de friske chilier, som jeg ikke synes passer ind her. Og så lavede vi i øvrigt også din grove kartoffelmos med porre, ricotta og (mere) citron til en grillet lammekølle. KH fra Århus.

    • Mira Arkin
      Posted at 08:29h, 11 januar Svar

      Ej, Thomas, hvor er det dejligt at høre. Skønt at I havde en god middagmed mine opskrifter!