Braiserede kalvehaler i øl
Jeg er lige kommet hjem fra en tur i studiet hos Line Klein, hvor vi har lavet en ny omgang smukke opskrifter til Gastro. Jeg vil ikke afsløre, hvad vi laver til næste nummer, men I kan godt glæde jer!
I morgen trækker jeg i øvrigt vinderen (blandt de virkelig mange deltagere) af den fine kalendergavepræmie, nemlig et årsabonnement på Gastro. Samtidig kommer der også en ny kalendergave op, som I også kan se frem til. Jeg er virkelig i gavehumør!
Indtil da får I lige denne lækre opskrift på braiserede kalvehaler. En smuk og rustik vinterret.
Braiserede kalvehaler med øl
Til 4 personer
1 kg kalvehaler
Salt
Sort peber
Olivenolie
1 stort løg
6 hvidløgsfed
0,75 l ale/mørk øl
Frisk timian
600 g rodfrugter
4 figner
1. Krydr kalvehalerne med salt og peber. Brun halerne grundigt på alle sider i en sjat varm olie. Kom dem over i en bradepande. Del løget i både, og kom dem i bradepanden sammen med hvidløgsfed med skallen på. Hæld øllet over, og læg et par kviste timian ved.
2. Luk fadet tæt med alufolie, og sæt det i ovnen ved 160 grader i 3-4 timer. Vend halerne et par gange undervejs, og tjek, at der er væske i bunden af bradepanden: Hvis øllet fordamper helt, kan du tilsætte mere øl eller vand. Rens og/eller skræl rodfrugterne, og rist dem i olie, til de tager farve og begynder at blive møre uden at stege ud og blive mosede – de skal stadig have bid. Krydr med salt og peber.
3. Halvér fignerne, og kom dem sammen med de ristede rodfrugter ned i fadet i ovnen, under folien til kalvehalerne de sidste 20 minutter. Tag så folien af, og giv det hele 15-20 minutter mere. Servér brød til retten og selvfølgelig god øl til.
Ulla Risbøl Jacobsen
Posted at 16:24h, 08 februarGlæder os
Hans
Posted at 07:52h, 16 martsHej Mira
Sad lige og ledte efter opskrifter med øl som ingrediens og faldt over din. Det lyder virkelig lækkert! Jeg fik selv smagt ølmarineret kød forleden da de serverede det på restaurant Flammen og jeg kan godt fortælle dig, at jeg blev positivt overrasket 🙂
Vil lige høre, hvilken form for øl det er du bruger? Har du nogen erfaring med forskellige styrker osv når det kommer til madlavning?
Mvh Hans
Mira Arkin
Posted at 09:20h, 18 martsHej Hans
Til en mørk ret som denne, bruger jeg en ale. Jeg har ikke leget med forskellige styrker (ikke bevidst), men du skal passe på med at bruge for bitter øl, da bitterheden også vil træde frem i retten. Du kan også bruge mørke øl som porter i sådan en ret her.
De bedste hilsner,
Mira
Hans
Posted at 17:55h, 25 martsTak for svar Mira!
Jeg vil bestemt give det et forsøg med en porter. Giver lyd fra mig når det er afprøvet!
Mvh Hans
Thomas
Posted at 23:26h, 10 decemberDet der, det er virkeligt mad efter mit hjerte. – Og hvor kommer der bare mange smukke billeder ud af det studie!
Thomas.
Mira Arkin
Posted at 09:16h, 11 decemberTaaaak, Thomas 🙂 Ja, Line er mega dygtig!
Sofie
Posted at 21:52h, 10 decemberHej Mira,
Det ser megalækkert ud! Hvor køber du kalvehaler henne?
Hilsen barnepigen 🙂
Mira Arkin
Posted at 09:15h, 11 decemberHej Sofie!
Nu må vi også snart se at gøre brug af dig igen, altså!
Dem her tror jeg, jeg købte gennem Nemlig.com – men er ikke helt sikker, for det er noget tid siden, jeg lavede retten…
KH Mira
tina johnsen
Posted at 17:33h, 10 decemberSelfølgelig er der andesteg-og flæskesteg med hele mollevitten på bordet juleaften.Nogle få ting skal man ikke røre for meget ved.