Bræt-mad og mormorporcelæn – en festlig aften i Frankie’s Køkken
Fredag aften var Peter og jeg en tur ude med to venner. Vi ville prøve Anders Aagaards nyeste skud på stammen (det er ham med Madklubben), nemlig Frankie’s Køkken i Admiralgade – der hvor Anders’ sted Allo Allo lå før
Jeg tror aldrig, jeg har været i Admiralgade før, og da jeg stavrede afsted på mine hæle og forsøgte at undgå revnerne mellem de gamle brosten, mærkede jeg den der Københavner stemning, som nogle af byens gamle gader har. Det hele er så fint og gammelt, og bortset fra et par parkeringsskilte så kunne jeg lige så godt have befundet mig i 1800 tallet.
Frankie’s skilt er et stort rødt hjerte med en pil i, og det matcher den knaldrøde, gamle blanke dør, som er så fin. I den høje stueetage er der et stort lyst rum med skakternede gulve og parisisk-metro-kakler på væggene, samt et privat rum, hvor et mindre selskab kan sidde for sig selv omkring et rundt bord og med gamle blå platter, der dækker hele den ene væg. Vi fik bord i underetagen, hvor der er mørkere og mere hygge-hule agtig stemning med flot tapet. Indretningen er super fed og jeg synes begge etager var lige attraktive at sidde i.
Konceptet for Frankie’s er at det skal være hyggeligt, afslappet og festligt – lidt som at komme hjem til en og få middag, drikke sjusser og høre musik. Musikken er mere fremtrædende her end på andre restauranter – du kan rent faktisk høre, hvad der spilles, hvilket var alt muligt blandet fra 60’erne og frem – en super fed playliste, som jeg ville ønske, man kunne få med hjem. Frankie’s Kitchen Soundtrack styrer! Sent på aftenen fik vi endda overtalt vores charmerende tjener til at sætte noget Springsteen på. Fedt!
Lige som på Anders Aagaards øvrige restauranter, køres der med konceptet 3 retter for 200 kr., medmindre du vælger nogle af de retter, der er lidt dyrere, hvor der kommer ekstra gebyr oven i. Men selv om du gør det, så er det stadig billigt at spise på Frankie’s. Vi kom af med 2400 for 4 personer inkl. gin & tonics først, 2 flasker rødvin, 1 flaske dessertvin, 3 retter til alle, hvor vi valgte hovedret med ekstra-gebyr. Det synes jeg er meget rimeligt for 4 personer. Og det kan jo gøres langt billigere, hvis man nøjes med 3 af de billige retter og 1 flaske vin pr. par.
Frankie’s Bræt
Vi lagde som sagt ud med gin & tonics lavet på den gode danske Geranium Gin og kvali tonic. Altid en god start. Så delte vi et kæmpe bræt med forskelligt charcuteri: rillettes, coppa, bresaola og en top tasty lardo (italiensk spæk der smager af grønne urter og guddommeligt fedt) og brandade, hvilket er en sydfransk smørrelse af klipfisk, kartoffel og olivenolie. Dertil cornichoner, syltede umodne ferskner, rødbeder og godt brød. Det hele var virkelig lækkert – især den der lardo, som smeltede på tungen i fed velsmag. Og brandaden var også virkelig dejlig.
Brandade på fin mormor tallerken – et gammelt udgået stel fra Kgl. Porcelæn.
Kød kød kød – I love you!
Vi var også alle enige om den samme hovedret (det behøver man altså ikke være – men det var vi bare): Braiseret oksetykkam med ristede og rå løg, syrlige syltede perleløg og stegte skalotteløg, kraftig peberglace, karse og de lækreste syndige gratinerede kartofler, sendt direkte til os fra himlen med masser af ost i.
Kødet var smatmørt med kraftig kødsmag og det var så frækt og lækkert med de forskellige løg til, som både gav sødme, syre og forskellige teksturer til kødorgiet. Og kartoflerne. Min gud! Jeg fortryder, jeg ikke bad om flere. For fanden altså, de var gode!
Vi drak en Barolo til 350 kr til, som smagte dejligt. Før Baroloen prøvede vi en marokkansk vin fra kortet, som jeg personligt ikke var så vild med, men jeg elsker bare ikke sådan nogle sødme-bomber, der har fået tonsvis af sol. Det er der dog mange der gør.
Gratinerede kartofler fra himlen
Til dessert fik de andre en mandeltærte med tørrede abrikoser i og syltede svesker til. Den kom også i ét stykke på et bræt, så man selv kunne tage. Jeg smagte kun sveskerne, som var gode. Jeg fik en espresso med madeleine kager til. Espressoen var vellavet med en dejlig crema (det kalder man den lysebrune, fede creme, der danner sig i toppen af en vellavet espresso) og madeleinerne var friskbagte og lune og kom i en lille dåse, som det emmede ud af med varme og smørduft. En lækker lille desserthapser, som lige var hvad jeg havde brug for efter al det dejlige kød.
Bottom line
Jeg er generelt rigtig glad for Anders’ restauranter. Han har virkelig fat i et godt koncept, hvor du får rigtig meget for pengene, god stemning og søde tjenere. Det virker som om han bruger meget energi på at ansætte nogle rigtig dygtige restaurantchefer og tjenere der formår at have overblik og være søde og sig selv. Jeg kan godt lide, når man kan mærke hvad tjenerne er for nogle mennesker i stedet for at de er sådan nogle anonyme tjenende ånder. Det er fedt med noget personality på gulvet.
Madmæssigt er køkkenet på Frankie’s mere rustikt end f.eks. på Madklubben. De andre hovedretter den aften var lammeskank med hvide bønner, en ret med svinebryst og en dagens special fra tavlen med torsk og rødvinssauce. Alt hvad vi spiste var vellavet og med masser af velsmag. Det er hyggeligt med de fælles bordserveringer, hvor gæsterne selv langer til fadene. Dog er det ikke alle retter, der serveres på den måde.
Stedet indbyder til, at tage en flok venner ud, drikke nogle sjusser og en masse vin og sidde og larme henover bordet til den gode musik og nyde maden sammen. Musikken er lidt høj, så det er ikke et sted at tage din døve mormor med og det er nok i det hele taget et yngre publikum, man går efter, for der sker noget med folk over 45 – de gider ikke sidde i sådan en larm og spise. Men det gider jeg godt. Vi var der sent en fredag aften, og Frankie’s er det perfekte sted at gå ud inden en tur i byen. Mon ikke der er lidt mere roligt i hverdagene eller tidligere på aftenen, for dem der gerne vil have det. Tak til vores tjener James for udsøgt betjening, og for at du satte Springsteen på!
Frankie’s Køkken
Admiralgade 25
1066 København K
Du kan booke bord online.
Mette
Posted at 19:08h, 23 januarTusind tak, Mira.
Det bringer mig så direkte ud i endnu et kæmpe problem. Der er bare ikke nogle gode grønthandlere i Lyngby 🙂
Mira Arkin
Posted at 19:28h, 23 januarOkay, nu har jeg fundet ud af, at Gastro Import har en webshop til private. Kig her: http://shop-privat.gastro-import.com/shop/groentsager-forarbejdede-17c1.html
Mette
Posted at 17:36h, 18 januarHvor lyder det bare som en dejlig aften.
Ved du tilfældigvis, hvor man kan købe de syltede umodne ferskner? Jeg har ledt efter dem i et stykke tid – men indtil videre uden held.
Og de er slet ikke så tossede som de lyder 🙂
Mira Arkin
Posted at 17:16h, 19 januarJeg ved faktisk ikke, hvor man finder de syltede ferskner. Har aldrig set dem. Skal nok sige til, hvis jeg gør!
Mira Arkin
Posted at 11:50h, 23 januarJeg har fået at vide af en rigtig god grønthandler, at det er noget din grønthandler kan bestille hjem til dig fra Gastro Import.