Bøf og regnbueis på Regnbuepladsen – På besøg på nye Steak Royal

Bøf og regnbueis på Regnbuepladsen – På besøg på nye Steak Royal

_1320390s

I weekenden var Peter og jeg på date. Det er med at komme ud før baby kommer!

Vi var inviteret til at prøve helt nye Steak Royal på Regnbuepladsen – der hvor Dennis Knudsen ikke havde så meget held med at drive restaurant. Powerteamet bag Madklubben-restauranterne har været i gang i flere måneder og lokalerne har fået den helt store tur tur og er nu forvandlet til intim lækker steakrestaurant/bistro i et dejligt mix af New York old school møder fransk bistro møder skandinavisk design.

_1320382s

Vi prøvede tre forskellige forretter. De koster kun 75 kr. stykket, så man kan lige så godt vælge nogle stykker. De er oplagt til at dele. Vi spiste frisk burrata, som restauranten henter hjem flere gange om ugen fra Italien. Den smagte dejligt sammen med parfumeret blodappelsin og korianderskud. En sjov blanding af Italien og Mellemøsten.
Jeg var ikke så pjattet med den friterede blæksprutte, som havde et meget tykt lag dej og var lidt svær at bide over. Den kom med en lækker, blid aioli. Til gengæld kunne jeg have spist 6.000 af de lækre fish tacos! Fisken var sprød udenpå og saftig og flaget indvendigt. Der var knald på en kålsalat i bunden vendt med hjemmelavet, dybtsmagende mojo og så var tortillaerne hjemmelavet af det masa harina, man skal bruge for at lave sådan nogle. Jeg gad godt at Madklubben bare åbnede et sted, hvor de kun serverede forskellige tacos. Så ville jeg sidde der hele tiden og smovse og drikke mig ned i margaritas (sagde den højgravide, som savner alkohol!).

_1320386s

Ammenam!

_1320394s

Der er bøffer, stor entrecôte til deling og flere fiskeretter at vælge imellem. Og i klassisk steakhouse stil vælger man selv tilbehør og sauce. Steak Royal har så prøvet at bevæge sig lidt udover de sædvanlige steakmenuers tilbehør, hvilket er super dejligt. Bl.a. var jeg ret så vild med gulerødderne, som var dampet helt perfekt, så de stadig havde godt bid og kom med yoghurt, harissa og mynte over. Ren Ottolenghi-dejlighed – og ham er jeg fan af.
Som man kan se på det øverste billede, kom vi ret godt rundt i tilbehøret. Vi smovsede i mac ‘n’ cheese med trøfler (OMG!), perfekte fritter, tyk béarnaise med god syrlighed, sauce au poivre, ristede padronpebre og en lidt mærkelig broccoli med tahin, som jeg synes blev alt for sød.

Og så var der jo også kødet. Jeg spiste en perfekt stegt amerikansk kornfodret ribeyesteak. Peter fik hip-hung mørbrad, dvs. fra et dyr der er hængt fra hoften frem for fra benet, hvilket åbenbart har betydning for kødets fasthed. Mørbraden kom også fra et græsfodret dyr fra Irland, så både græsset og hoften gør, at kødet er langt fastere i konsistensen, end hvad man måske er vant til. En fin lille detaljer var, at bøfferne var smurt med en hjemmelavet steaksauce, så de glinsede så fint og imødekommende ved servering og umamismagen lige blev understreget.
Vi (nogle mere end andre) drak utroligt drikfældig Mauro Molino Barolo til.

_1320396s

Der er klart noget i gang omkring vores barndoms regnbueis. Irma er begyndt at sælge en kvalitetsversion og også Steak Royal har fået regnbueis på menukortet – meget passende eftersom restauranten ligger på Regnbuepladsen. Denne version var med mørk chokoladeis, hindbærsorbet og vaniljeis og med blød hindbærmarengs over. Rigtig fin lille servering. Og super  pæn.

_1320399s

Jeg var også lige nødt til at teste Coupe Royal med vaniljeis, karamelsauce og knuste Oreos. Jeg tog den for holdet! Nasty-lækker blanding af alt, hvad der er godt. Fint serveret i en old school Julep cup.

Som på samtlige Madklubbens restauranter var det mega hyggeligt at hænge ud på Steak Royal. Det er til at betale og interiøret er stadig virkelig lækkert. De er super gode til at sammensætte menuer, hvor man har lyst til at spise alt og scenen er sat til hyggelige aftener med godt udvalg af totalt betalelige og velvalgte vine, et fint lille udvalg af drinks og godt udvalg af sprit, hvis man vil drikke sig i hegnet over sin store bøf. Jeg har klart noget fest til gode efter baby og barsel!

_1320372s _1320400s

No Comments

Post A Comment