Blondies med rabarber og brunet smør

Blondies med rabarber og brunet smør

Årh ja – jeg har lige bagt disse blondies med rabarber og brunet smør og de blev præcis så gode, som jeg gik og fantaserede om, da jeg gik i haven i formiddags og plukkede årets første rabarber.

Blondies med rabarber er sådan en god kombi, for når du laver blondies med masser af hvid chokolade i, giver de syrlige rabarber lige præcis det syrespark, man mangler. Plus at de giver de rubinrøde farvepletter i kagen, som ikke er til at stå for.

Du kan fint bruge denne opskrift på blondies til alle mulige andre varianter – enten uden frugt, eller med blandede slags chokolade i. Eller med æbletern vendt med kanel, hindbær, blåbær osv.

Min opskrift på blondies giver chewey, snaskede kager, som holder sig lækker i flere dage (i køleskabet) og som også er velegnet til at fryse.

Blondies med rabarber og brunet smør

16-20 stk.

200 g smør
225 g rørsukker
2 store æg
1 tsk vaniljesukker
275 g hvedemel
2 tsk maizena
½ tsk bagepulver
125 g hvid chokolade, hakket (eller chokoladeknapper)
150 g rabarber
40 g mandelflager

  1. Kom smørret i en gryde og smelt det. Lad det stå ved svagt-til-middel varme til det bliver svagt lysebrunt. Det skal dufte karamelliseret, men endelig ikke brændt. Hæld smørret over sukkeret og rør det sammen. Rør æggene i og tilsæt vaniljesukker, hvedemel, maizena og bagepulver. Rør dejen sammen, så der ingen klumper er.
  2. Tilsæt hakket chokolade og rabarber skåret i stykker på ca. 1 x 1 cm. Vend dejen sammen og kom den i en form foret med bagepapir. Jeg brugte en form på 32 x 22 cm (svarer til 13 x 9 inches, som er en klassisk størrelse til rigtig mange brownie-opskrifter i USA). Dejen er ret tyk, så brug en spatel til at fordele den jævnt i formen. Drys mandelflagerne på toppen.
  3. Bag kagen i 25-30 min. ved 175°C (eller 170°C varmluft). Lad den køle af, inden den skæres ud i stykker.
2 Comments

Post A Comment

  • Mia
    Posted at 14:33h, 07 maj Svar

    Totalt lækker kage – tak for opskriften. Jeg havde ingen mandelflager, men hakkede pistacienødder fungere også fint 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 10:09h, 12 maj Svar

      Uhm, det lyder lækkert med pistacier!