Bløde tacos med carnitas og salsa fresca

Bløde tacos med carnitas og salsa fresca

Foto: Line Klein

Foto: Line Klein

Det var noget af en øjenåbner, da jeg prøvede at spise rigtig mexicansk mad, for to år siden i Texas. Det er let, friskt og appetitligt og langt væk fra det tunge ostesplattede køkken, vi forbinder med mexicansk herhjemme, som i virkeligheden er det amerikaniserede tex-mex køkken. I stedet er der masser af friske grøntsager, lime, koriander, ananas, spændede og komplekse chilisaucer, frisklavede tortillas og friske salsa. Masser af lækre tequiladrinks. Alt hvad man har brug for i solskin.

Det var også her, jeg første gang smagte carnitas. Bløde, saftige strimler af langtidsstegt svinekød med en masse krydderier. Det er faktisk som mexicansk pulled pork.
Jeg har ikke fået mig en rigtig tortilla presse endnu, så har ikke prøvet selv at lave tortillas. Det er selvfølgelig de lækreste, men du kan nøjes med at købe små færdiglavede tortillas af majs eller hvedemel.

Carnitas tacos med radisesalat og salsa fresca

Aktiv tid: 30 min.

Carnitas
500 g svinenakkesteg
3 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 chipotle chili i adobo sauce (købes på dåse)
2 fed hvidløg
1 tsk groft salt
sort peber
3 spsk olivenolie
saft af 2 appelsiner

1. Varm ovnen op til 180 gr. Skær kødet i store tern på 5 cm bredde og kom dem i en skål sammen med koriander og spidskommen. Hak chilierne fint, knus hvidløget og kom begge dele i kødet. Bland også salt i og kværn godt med sort peber over.

2. Varm olien i en pande og brun kødet godt på alle sider. Kom det over i en stegeso eller en gryde med låg. Hæld appelsinsaft over og steg kødet i 2 timer. Vend i det et par gange undervejs. Kødet skal være så mørt, at det falder fra hinanden.

3. Når kødet er mørt, trevles det til små strimler med to gafler – lad det ligge i saften.

Salsa Fresca
200 g tomater
½ rødløg
½ fed hvidløg
½ chili
2 tsk agavesirup (kan erstattes med akaciehonning)
et drys salt

Kom alle ingredienser i en blender og blend til en salsa.

Tilbehør
1 rødløg
1/3 kinaradise
saft af ½ lime
syltede jalapenos
koriander
små tortillas af enten majs eller hvede

Skær løg og kinaradise i tynde strimler og vend med limejuice. Server kødet i lune tortillas med radisesalat, salsa, jalapenos og koriander.

2 Comments

Post A Comment

  • Anne
    Posted at 22:13h, 19 maj Svar

    Hvor køber du dine tortillas? Synes ik jeg ka finde dem nogen steder…

    • Mira Arkin
      Posted at 09:17h, 20 maj Svar

      Kære Anne,

      Du kan ikke købe gode majstortillas i den rigtige lille størrelse. Men de fleste supermarkeder har en mellemstørrelse af majstortillas, som man kan bruge i stedet. Ellers må man ud og købe masamel (mexicansk majsmel) og en tortillapresse.