Blåbærmuffins med streuseltopping

Blåbærmuffins med streuseltopping

blåbærmuffins

I mit anfald af nostalgi over streuselkagerne fra mine barndomsbesøg hos mormor i USA, lavede jeg disse blåbærmuffins med streuseltopping. Det gav lige en omgang muffins et ekstra pift, så de blev lidt sprøde på topping og fik et hint af kanel og kardekomme. Super lækkert og det duftede helt fantastisk. 

Mon ikke din søndag bliver endnu mere hyggelig med sådan en omgang muffins…

blåbærmuffins

blåbærmuffins

 

Du kan bruge streuseltopping på alle mulige slags muffins. F.eks. æble, hindbær, græskar og meget mere. Prøv også at komme hakkede valnødder eller pecannøder i toppingen.

 

Blåbærmuffins med streuseltopping
12 stk.

300 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
125 g sukker
revet skal af ½ økocitron
200 g blåbær
1 3/4 dl mælk
2 æg
110 g smeltet smør

Streuseltopping
25 g lyst muscovadosukker
60 g hvedemel
1/4 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
25 g smeltet smør

1. Tænd ovnen på 200 gr. Jeg bruger altid varmluft. Til muffindejen blandes mel, bagepulver, vaniljesukker, sukker og citronskal i en skål. Kom blåbær i og vend det i melet. Når blåbærrene er dækket af mel, splatter de ikke ud, når dejen blandes.

2. Pisk i en anden skål mælk sammen med æg og smeltet smør. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggeblandingen i. Brug en ske til hurtigt at samle dejen. Der må gerne være små melklumper i. Det er vigtigt, at dejen ikke mikses ret meget, da dine muffins så bliver tætte og tunge.

3. Til streuseltoppingen blandes de tørre ingredienser først. Sørg for at sukkeret ikke klumper. Bland det smeltede smør i, så du får en klumpet, tør dej – som en crumbledej, hvilket det faktisk også er.

4. Kom muffinpapir i en muffinplade til 12 muffins. Hæld dejen i formene og fordel streuseldejen over. Bag muffinsene midt i ovnen i 10-12 minutter.

blåbærmuffins

3 Comments

Post A Comment

  • Eva Geleff
    Posted at 16:21h, 13 september Svar

    hvor er det morsomt at det hedder Streusel… Det, som på dansk hedder Krymmel, hedder Strössel på svensk. Mon ikke det er sammen ord?

    Lækkert ser det i hvert fald ud 🙂
    Eva

  • foodfanatic
    Posted at 19:24h, 09 september Svar

    Kære Mira
    Hvor ser de smukke ud. Leger med tanken om at lave æblemuffins en af dagene og overvejer nu, om der skal samme topping ovenpå. Man kan næsten høre den knasende lyd ved første bid bare ved synet af billederne. Smukt som altid.
    Kh Nadia

    • Mira Arkin
      Posted at 19:36h, 09 september Svar

      De vil smage SÅ godt med æbler!