Billeder fra nytårsmenuen

Billeder fra nytårsmenuen

nytår 

Godt nytår, kære læsere!
Jeg håber, I fik lavet en skøn nytårsmiddag og at tømmermændende var til at bære.

Nytårsmenuen hos mig gik rigtig godt i år, og den blev mere eller mindre som beskrevet i indlægget her, hvor fremgangsmåde også er udførligt beskrevet, men jeg har ikke fået lavet egentlige opskrifter med mængdeangivelse. Jeg holdt nytår hos mine forældre sammen med Peter og vores venner Jacob og Camilla og deres søn Bertram.

Her har I billederne af maden:

varmrøget laks hapsere

Vi startede med champagne (Selosse Substance) og hapsere med varmrøget laks, æble, dild og creme fraiche. Champagnen havde det svært med den røgede fisk, så drak også en riesling fra tyske Van Volxem.

Jacob er også madnørd, så vi lavede maden sammen. Han skummede peberrodssuppen rigtigt godt op. Han legerede den først med en æggeblomme og så brugte vi æggehvide for at skummen kunne holde. Jacob blogger selv. Se her: Forstadsblokken.

nytårs torsk

Såden så den ud: ovnbagt torsk, skummende peberrodssuppe, rødbeder, kørvel og bacon. Dertil drak vi en desværre kedelig og lidt klodset riesling lavet i blå skiferjord fra tyske S.A. Prüm.

 grillede jomfruhummere

Anden forret var grillede jomfruhummere – bare med smør, persille og en smule hvidløg. Det var nogle store basser – tallerknen er en stor middagstallerken. Jeg synes, jomfruhummere er noget af det bedste, man kan spise. Lille Bertram elsker dem også. Vi drak en sydafrikansk chardonnay uden for meget eg til. Jeg husker ikke navnet.

Så legede vi lidt med stjernekastere…

kalvebryst med jordskokker og svampe

Hovedretten var braiseret kalvebryst med super kraftig glace, jordskok-kartoffelpure med kørvel, ristede kejserhatte og jordskokkechips. Vi drak Schiavenza Barolo til. Det var altså guf.

frossen kaffe fragilite

Desserten stod min mor for. En overdådig frossen fragilité lagkage med kaffeis. Mums mums mums. Gid jeg havde spist mere. Vi drak en beerenauslese fra Tyskland til og jeg kan desværre ikke huske hvilken.

frossen kaffe fragilite

Til midnat drak vi en Pol Roger Rich, som er en halvsød champagne. Vi gider ikke kransekage her i familien, så den blev drukket ren og bagefter gik vi amok i min fars udvalg af spændende rom. Og det er der ikke billeder af – jeg vil kun afsløre, at vi dansede til gammel Gnags (De Vilde Kaniner og den slags)  og var filosofiske :-).

8 Comments

Post A Comment

 • Maria
  Posted at 16:13h, 16 januar Svar

  Åh Mira, kan vi ikke lokke opskriften på suppen ud af dig? Det er den pæneste, mest lækre opskrift, jeg har set i lang, lang tid.

 • Lone
  Posted at 11:44h, 05 januar Svar

  Hej Mira
  Er det muligt at lokke dessertopskriften ud af din mor? Den ser sindsyg lækker ud. Det må være præmien efter en lang slankekur.
  Godt nytår.
  mange hilsner Lone

  • Mira Arkin
   Posted at 11:48h, 06 januar Svar

   Hej Lone
   Jeg har bedt min mor om at lave et gæsteindlæg med opskriften. Kommer snart!

 • Jimmy
  Posted at 17:40h, 04 januar Svar

  Hej Mira,

  Godt nytår!

  Knivskarp hovedret – kan sagtens forestille mig den svingede godt med Baroloen 🙂

  Kan du give mig et tip mht. braisering af kalvebryst?

  Glæder mig til vi ses d. 29. januar.

  Jimmy

  • Mira Arkin
   Posted at 18:02h, 04 januar Svar

   Hej Jimmy
   Og godt nytår til dig 🙂
   Jeg ville helst have haft brystet med ben på, da det giver mere smag og saft, men det er åbenbart noget man skal give sin slagter besked om i god tid – jeg tror de fleste slagtere får bryststykket fra slagterierne uden ben. Jeg brugte et stykke på ca. 1 kg. Brunede det og kom urter, et par tykke skiver bacon, rødvin og vand ved – jeg synes ikke man behøver spæde op med fond, da der kommer så meget smag i saucen fra kødet i sig selv. Vandet skal ikke dække kødet, så lad den øverste del af kødet gå fri. Låg på og så simre ved lavt blus eller i ovnen i 2-3 timer. Så tog jeg kødet op, lod det køle mens jeg siede og reducerede saucen. Jeg pillede kødet fri for sener og fedt og skar det i portionsstykker, som inden servering kom tilbage i den nu reducerede kraftige glace, som lige blev monteret med smør til sidst.
   Elsker bryststykket. Det er billigt og fuld af smag, og du får fine regulære stykker ud af det. Også rigtig godt at braisere i øl eller cider. Et tip er også at gemme evt. snulder-stykker, du får til overs. Sørg for de er snuldret i stykker/strimler og kom dem så i en pose i fryseren. Det er top dollar at have til en pasta sauce eller chili con carne, hvor du har brug for lidt kraftigt smagende kød.
   Vi ses d. 29. Og kudos i øvrigt til din nytårsret med jomfruhummer og gulerod. Den var smuk!

 • Jacob
  Posted at 06:39h, 04 januar Svar

  NIIIIIIIIIICE

 • Klidmoster
  Posted at 01:07h, 04 januar Svar

  Uhm, lækker lækker menu. Godt nytår!

  • Mira Arkin
   Posted at 14:48h, 04 januar Svar

   Og godt nytår til dig 🙂