Besøg på nye Madklubben Frederiksberg
Torsdag aften var så dejlig. Vi var på dobbeltdate og ude og prøvespise på Madklubbens nye restaurant på Frederiksberg. Restauranten var ikke rigtigt åbent endnu, men de holdt denne testmiddag for at få de sidste ting på plads inden den rigtige åbning (de har åbent for alle nu).
Restauranten ligger i den gamle stationsbygning, hvor der før lå Café Metropolitain. Nu er det Madklubben, der regerer, og det kan man se på den lækre indretning med designklassikere, masser af lys og tjekket kunst på væggene. Dejligt. Jeg vil egentlig gerne have, at vores nye køkken kommer til at ligne noget fra en af Madklubbens restauranter. Måske jeg bare liiige skal hyre Anders Aagaard til lidt decoration. Måske har han travlt nok med alle sine restauranter?
Vi startede med bobler uden for i solen. Det ligger ret heldigt lige ved siden af Frederiksbergcentret og jeg tror de har sol stort set hele dagen uden for (hvor der også kommer siddepladser).
Her har vi Anders, som er grundlægger af Madklubben.
Indenfor fik vi bestilt. Peter fik krabbesalat af frisk dansk krabbe med rygeost dild, marineret agurk og radise. Lækkert, lyst og friskt. Der var tysk riesling til og det var så sommerligt det hele.
Det ligner en Madklubben restaurant – der er en fin rød tråd i designet på de efterhånden mange restauranter.
Min medspiser fik klassisk rørt tatar med salat til. Lækkert og cremet og med masser af karse.
Jeg startede med avocadosalat med en lækker asiatisk dressing med sesam og soja. Som ekstra bestilte jeg grillet tun. Der kom en giga bøf af tun ved siden af – måske lige lovlig stor. Det kan være en ting, der bliver justeret når restauranten åbner rigtigt. Samme ret fås nemlig også som hovedret, så måske fik jeg den store version ved en fejl. Der var sesamfrø og koriander over og alt smagte rigtig godt.
Min hovedret var grillet ribeye med en mørk, kraftig glace med snulder af Vesterhavsost. Det var umami med umami på og jeg var meget glad. Et par grillede forårsløg på toppen og så ellers forskelligt tilbehør til, som man bestiller ved siden af. Vi prøvede dem alle sammen. Fritterne var lige i øjet – tykke og sprøde uden på og cremede inden i. Der var en heftig grov kartoffelmos med løvstikke og en salat med vinaigrette og så var der grillet broccoli med soja og brunet smør, som jeg syntes var lidt karakterløs og undertilberedt. Peter fik mørbradbøf med béarnaise. Béarnaisen var dejligt tilsmagt med lidt piment d’espelette eller noget andet stærkt og havde en god syre, som den skal.
Til dessert var jeg mest vild med jordbær sundaen med jordbæris, jordbærgrød, marengs og flødeskum. Helt vildt sommerligt og rart.
Det er dejligt for hele Frederiksberg med denne nye restaurant. På sigt vil der også blive åbent til morgenmad, frokost og eftermiddag, så det bliver et sted, man kan hænge ud gennem hele dagen. Mon ikke det bliver et perfekt sted at indtage en avocadomad?
No Comments