Besøg fra Gustu i Bolivia: Kamilla Seidler i Meyers Madhus

kamilla seidler gustu

Besøg fra Gustu i Bolivia: Kamilla Seidler i Meyers Madhus

kamilla seidler gustu

Hun er så pisse sej, hende her. Tænk at tage afsted til Bolivia som ung, smuk dansk kvinde, uden de store spanskkundsskaber, og så åbne en gourmetrestaurant i 4 km højde i La Paz. Kun et år efter var restaurant Gustu på World’s 50 Best listen for Sydamerika og verdens medier var gået amok over, at sydamerikansk mad er det nye sort.

Kamilla Seidler (tidl. Geist) er køkkenchef på Gustu, som drives af Claus Meyer i samarbejde hans Melting Pot fond og IBIS. Udover at være en af verdens bedste restauranter, er Gustu også et socialt projekt, hvor restauranten fungerer som madskole og giver udsatte unge bolivianere mulighed for at løfte dem selv og deres lokalsamfund ud af fattigdom ved at give dem en uddannelse og færdighederne til at drive deres egen biks.

I sidste uge besøgte Kamilla København, hvor jeg oplevede hende fortælle om Gustu på Meyers Madhus. Det var spændende at høre om, hvordan hun vinder de unges tillid og hvordan de sammen løfter opgaven med drive en gourmetrestaurant. Og om at gå på opdagelse i mærkelige rodfrugter og utallige nye kartoffelsorter, krokodillefarmere med bidemærker på armene og far mor og otte børn, der driver ørreddambrug i højderne.

Der var også smagsprøver, hvor Kamilla præsenterede os for nogle af de basisprodukter, hun arbejder med på Gustu. Alt sammen meget inspirerende og lækkert.

Skulle du nogensinde tage til Bolivia, bør du kaste dig ud i street food med hjælp fra Suma Phayata – et projekt som også Melting Pot står bag, som hjælper dig med at finde hen til de gode street food sælgere i La Paz.

_1270573s

Ceviche med chili og stenbiderrogn.

_1270574s

Quinoa med mandler.

_1270576s

Saltbagte kartofler med kartoffelsauce og blomster.

1Comment

Post A Comment

  • Catherine Fogel
    Posted at 16:42h, 16 marts Svar

    jeg havde fornøjelsen at opleve Kamilla ikke alene til Parabene Firum i Bilbao hvor hun var den absolut bedste taler men også da hun præsenterede nogle af Gustus retter til Gastronomisk Innovations middag i København 12/3. Hun er en fantaTisk model om kvinders indflydelse på global gastronomi