Behind the scenes – sådan laves der damebladsmad

Behind the scenes – sådan laves der damebladsmad

I dag har jeg været i køkkenet hos fotograf Line Klein, som tager billederne til mine madsider i ALT for Damerne. Her får I et lille kig på hvordan det foregår “behind the scenes”, når jeg laver mad og hun fotograferer.

Der bliver lavet ret meget mad. Vi mødes et par gange om måneden og laver så til 2 ugers “Hverdagsmad” ad gangen, dvs. jeg skal lave 10 retter mad, som hver i sær skal fotograferes til bladet. Line har et stort studio på Islands Brygge, hvor hun har et lækkert køkken. Der tropper jeg så op med alle mine varer og så går jeg ellers i gang med at kokkerere. Line og hendes assistent Marie Louise tager billederne løbende, efterhånden som min mad bliver færdig.

Marie Louise kigger på retten gennem den store linse – og jeg står ved køkkenet i baggrundet.

Line har en masse tallerkener, skåle, fade, servietter, baggrunde, bestik og alt mulig sjovt regi, som vi bruger til billederne. Det hele skal jo passe sammen, så vi starter med at kigge på min menu sammen og så vælger hun et farve tema – f.eks. som her, hvor der er lyserød baggrund på alle billederne. Nedenunder kan I se noget af alt hendes grej.

Når en ret er fotograferet, sætter jeg den på det store spisebord sammen med alle de øvrige rester, og så spiser vi ellers af det, når vi er færdige med dagens fotografering. Noget af det får lov at blive i Lines køkken, så hun og de andre i studiet kan spise det senere, og resten pakker jeg ned og tager med hjem til mig og Peter. Vi prøver altid at invitere nogle venner over til at hjælpe med at spise resterne, for der er jo en del! Lige nu er køleskabet totalt proppet med lækre sager. Så det er altså rigtig mad, jeg laver, som bliver spist bagefter. Jeg er grådig og elsker at spise, så det kunne ikke falde mig ind at lave falsk mad, der kun så godt ud, men ikke smagte godt, for hvor det ville være ekstremt ufedt at smide mad ud bagefter. Det skal jo spises!

Her står Line og griner – hun er ikke meget for at blive fotograferet – normalt er det jo hende der holder kameraet!

Der går mellen 1-1½ måned før billederne og opskrifterne kommer i bladet – man skal altid være ude i god tid med de her blade, for de skal jo redigeres og trykkes og alt muligt. Så når bladet så endelig kommer på gaden, har jeg tit lidt glemt, hvad det nu var jeg lavede til den uge. Så hver torsdag er det altid lidt spændende at se, hvad for en menu, der er i bladet. Her nedenunder står jeg og laver en indisk linseret med kyllingeboller, som vist kommer i bladet en gang i januar…

3 Comments

Post A Comment

 • Trine Louise
  Posted at 16:53h, 01 december Svar

  Spændende læsning, og godt at læse at maden er ægte og bliver spist bagefter.

 • Newyorkerbyheart
  Posted at 16:52h, 01 december Svar

  Ej, hvor er det et spændende indlæg 🙂
  Jeg har altid gerne villet opleve sådan en dag – og det får jeg heldigvis også lov til i det nye år – hvor jeg har en aftale……

  Det er dejligt at vide at al den gode mad bliver spist og ikke går til spilde – og dejligt at have et køleskab, der bugner med lækkerier.
  For mig er det fantastisk spændende og “eksotisk” med sådan nogle mad-/fotograferingsdage.

  Mange hilsner
  Birthe

  • Mira Arkin
   Posted at 17:11h, 02 december Svar

   Det lyder da spændende, Birthe! Hvad er det for noget du skal lave?