Batata Harra – spicy libanesiske kartofler

Batata Harra – spicy libanesiske kartofler

Foto: Chris Tonnesen

Hvis du nu har en smule tømmermænd her på årets første dag (Godt nytååår!), så har jeg kuren til dig lige her: vidunderlige, krydrede, ristede og sticky kartofler.

Når jeg har tømmermænd, så har jeg bare lyst til at proppe mig med fedt og kulhydrater. Pomfritter er altid velkomne, men spicy mad er altså også virkelig noget, jeg har lyst til (også dér). Her kommer den her lebanesiske kartoffelret altså som kaldet. Kartoflerne er dobbelt-behandlede på den måde, at de første bages i ovnen og derefter vendes i en lækker krydret blanding af hvidløg, chili, koriander og paprika. Og så friskt grønt drys og citron på toppen. Helt perfekt. På med jogginbukserne og ind i sofaen med en skål af de her.

Personligt håber jeg, at børnene på en eller anden måde bliver tryllet om til sådan nogle små apatiske engle, der bare sidder stille på deres værelser og leger HELT stille hele dagen, så jeg kan binge-watche Bridgerton (OMG! The Duke of Hastings! Sygt lækker! Sorry, nu skal jeg nok styre mig… Men OMG!!!!). Det er selvfølgelig lige så totalt udelukket som at jeg var en Bridgerton ske, men man har vel lov at drømme…

Batata Harra – spicy libanesiske kartofler

1 kg kartofler
4 spsk olivenolie
salt
2 fed hvidløg
1 chili
2 tsk korianderfrø
½ tsk røget paprika
saft af ½ citron
1 håndfuld koriander
1 håndfuld bredbladet persille

  1. Skrub kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm. Vend dem i 1 spsk olie og krydr med salt. Bred dem ud i ét lag på en bageplade og rist dem sprøde i ovnen ved 200 gr. i 30 min.
  2. Imens hakkes hvidløg og chili fint og korianderfrø knuses i en morter. Varm resten af olien i en lille pande og steg hvidløg og chili sammen med korianderfrø, røget paprika og lidt salt. Vend de ristede kartofler i krydderolien og dryp med citronsaft. Drys med hakket koriander og persille.
No Comments

Post A Comment