Bar’ Vin – ny favorit bistro med verdensklasse tartar
I dag er det tredje gang på to uger, jeg skal besøge min nye favorit bistro, Bar’ Vin. Og hvorfor er jeg så vild med det her sted? Fordi alting bare er i orden. Alt er nøje udvalgt efter kvalitet. Kødet er godt, grøntsagerne er gode, ostene, charcuteriet og vinene er gode. Betjeningen er også god og så er der hyggeligt. Priserne ligger i middellejet.
Bar’ Vin er både vinbar og bistro. Køkkenet laver enkle bistroretter som f.eks. signaturretten côte de boeuf med sauce choron, utroligt gode pølser og skinker, byens bedste brandade, byens bedste tartar osv. Og så er der et fint udvalg af saftige og sjove vine – både naturligt og ikke. Jeg er helt solgt.
Her får du billederne fra mit første aftenbesøg på Bar’ Vin – der er nemlig også åbent til frokost og det kan jeg også kun anbefale.
Vi startede i baren med et glas Champagne Brut Reserve fra Charpentier. Dertil en lille hapser med blød, spansk salami på ristet brød. Uhm.
Vi delte et udvalg af småretter. En skål med perfekt avocado, stenbiderrogn, marconamandler og rødløg. Til det drak vi et glas 2011 Aligoté fra de Moor i Bourgogne. Meget frisk og sprød.
Der var denne salat med bitter radicchio, sød pære, estragon og blid Fourme d’Ambert. Perfekt kombi.
Og så en af byens absolut bedste tartarretter: blød og smagfuld tartar med svampe, en spicy mayonnaise med piment d’espelette, friterede kapers, brøndkarse, løg og peberrod. Som ind i helvede, hvor smager den ret godt. Perfekt sammensætning af blødhed, sprødhed, saft, kraft og guf. Toppoint til den og bare denne ret i sig selv er et besøg på Bar’ Vin værd. Til tartaren drak vi et glas ung og frugtig 2011 Fleurie – jeg kan desværre ikke huske producenten.
Alle foretterne var super dejlige. Men jeg kan også anbefale jer at prøve noget af charcuteriet – det er af virkelig høj kvalitet.
Indehaveren Nils Thyge passer godt på sine gæster. Han er ikke så interesseret i at tjene en masse penge, men går mere op i at servere noget af god kvalitet.
Bar’ Vins signaturret er denne vidunderlige côte de boeuf, der serveres perfekt stegt rød med bagte hvidløg og sauce choron, der er en variation af bèarnaise med bl.a. tomat i. Dertil en gryde med nye kartofler, syltede løg og forårsløg. Lige i øjet. Jeg var afsted med en veninde og vi guffede den store bøf i os (ja, den er altså også til deling) uden problemer. Kødet er fra Himmerland, velhængt og med masser af smag. Til kødet drak vi en dejlig 2010 Vielles Vignes Chateauneuf du Pape, Domaine Villeneuve.
Så var Nils rigtig sød ved os tøser og diskede op med to forskellige portvine til desserterne (ja, der var flere!). Den ene var en meget ung vintage port, 2010 Quinta do Arnozelo fra Burmester. Den var nok lige ung nok. Hvis man drak ret meget af den, er jeg sikker på at hovedpinen næste dag vil være ubærlig. Men det var sjovt at prøve at smage en helt ung vintage port – de er jo beregnet til at gemme.
Den anden var en del mere venlig – nemlig en tawny port, 2003 Colheita, også fra Burmester, som jeg faktisk også har drukket hjemme hos mine forældre, hvor min far har købt en kasse af dem. En Colheita er en Tawny port af en bestemt årgang. Og Tawny betyder, at vinen har ligget på fad og derved får sin karamelfarve- og smag.
Vi havde svært ved at beslutte os til hvilken dessert, vi ville have, så vi fik bare en af hver. Øverst er det creme brullée med en appelsinsalat. I midten en intens og cremet chokolademousse med granatæble og neders en æbletrifli. Og så var vi da også ret mætte. Synes I ikke vi var dygtige til at spise al den mad?
Siden dette besøg har jeg spist på Bar’ Vin i fredags med en flok madbloggere og jeg kommer igen i aften! Jeg er vild med det sted.
Bar’ Vin
Skindergade 3
1159 København K
Gastropassion
Posted at 21:16h, 22 aprilMums!
Det er da hvad jeg kalder for lækker afslappet bistro! Tænker med det samme tilbage på Paris!
Flot gennemgang med flotte billeder 🙂
Bh
Mikkel
Arve
Posted at 12:42h, 10 aprilFlot innlegg, Mira. Jeg har selv vært der en del ganger den siste tiden, og de skuffer aldri. Fantastisk service, charcuteriet er av høy kvalitet, og stort og godt utvalg av vine. Tartaren er deilig. Godt å se at det er flere som setter pris på stedet!
/A
Mira Arkin
Posted at 13:24h, 10 aprilTak, Arve! Jeg plejer faktisk ikke være så tosset med tartar, men Bar’ Vins tartar har ændret min holdning. Skønt sted 🙂
Bettina Amden
Posted at 12:30h, 10 aprilAfsted……..