Bananpandekager med havregryn

Bananpandekager med havregryn

Disse bananpandekager med havregryn lavede jeg i går til morgenmad. De er fatisk glutenfri, ikke at det var et mål i sig selv, men bare for at prøve, om det virkede. Det er bare mælk, moden banan, havregryn og æg og så lidt bagepulver og krydderier.

Jeg tyer virkelig  meget til at lave mad og hygge med mad (og drinks, ahem!), nu hvor vi er hjemme. Endnu mere end i forvejen. Det kan altså godt være, vi ikke lige får en bikinikrop ud af det her Corona… Men det er nok ikke disse pandekagers skyld.

Bananpandekager med havregryn

12-14 stk.

2 æg
2 meget modne bananer
2 dl mælk
150 g havregryn
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
1/4 tsk kanel
1 nip salt
smør til stegning

 1. Kom alle ingredienser undtagen smør i en skål og blend det med en stavblender. Du kan selvfølgelig også komme alt i en blener og whizze det sammen i den. Har du ikke en blender, kan du mose bananerne og blande det sammen, men du får en lidt grovere konsistens, da havregrynene ikke bliver findelt.
 2. Lad dejen stå og trække i 10 min. og steg den så til små pandekager – ca. ½ dl dej pr. pandekage – i en middelvarm pande. Når de begynder at lave små bobler på oversiden, er det tid til at vende dem.*

*TIP: Fordi de er uden hvedemel og fordi jeg ikke laver en mega tyk dej (der resulterer i meget tunge pandekager), er pandekagerne en anelse skøre i konsistensen. Så vær resolut, når du vender dem. Ind med spatlen, vend og vupti. Hvis du vil have en dej, der er lidt nemmere at arbejde med, kan du tilsætte 3 spsk hvedemel og trække samme mængde havregryn ud af opskriften. Men altså, det er ikke fordi de er så svære igen at have med at gøre. Det er bare anderledes end almindelige amerikanske pandekager.

2 Comments

Post A Comment

 • Stine F Andersen
  Posted at 11:50h, 03 maj Svar

  De gjorde mig meget populær hos mine drenge. Tak 😄

  • Mira Arkin
   Posted at 10:13h, 12 maj Svar

   Det var dejligt at høre – tak Stine 🙂