Bananmazarinkage med chokoladeganache

Bananmazarinkage med chokoladeganache

_1270844s

Jeg havde overmodne bananer, jeg havde marcipan og jeg havde et hult chokoladepåskeæg, jeg ikke vidste jeg skulle bruge til. Ergo lavede jeg en bananmazarinkage, påskeligt pyntet med chokoladeægget. Kagen blev intens og tæt, næsten som konfekt, med sød smag af både banan og marcipan. Og så overtrukket med en bitter-sød chokoladeganache. Helt perfekt! Og måske noget til påsken?

Jeg er hjemme igen efter nogle dejlige dage i Sydfrankrig med temperaturer i 20’erne og tonsvis af lækre måltider. Nu tager vi et par stille dage hjemme. Der skal spises en masse stenbiderrogn og laves praktiske gøremål. Og så starter en travl uge fra på tirsdag med forberedelser til næste omgang Feastmiddag (du er også inviteret!), som jeg glæder mig helt vildt til. Jeg skal fx lave lækker rom-rosin parfait og øve mig i at lave gougères inden gæsterne kommer onsdag aften. Hurra for store og små madprojekter!

God påske derude.

_1270859s _1270863s

Bananmazarinkage med chokoladeglasur

200 g marcipan
100 g smør + ekstra til formen
125 g sukker
2 medium æg
3 meget modne bananer (300 g uden skal)
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Glasur
50 g mørk chokolade
3/4 dl piskefløde
1 spsk sirup

1. Rør marcipan, smør og sukker blødt i en røremaskine. Tilsæt æg og moste bananer og rør det sammen. Kom til sidst mel og bagepulver i. Beklæd en 22 cm springform med bagepapir i bunden og smør formen grundigt. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 45-50 min. ved 180 gr. Pas på den ikke er for fugtig i midten – bananen gør, at kagen skal bage ekstra længe. Lad kagen køle af.

2. Bræk chokoladen i små stykker og kom dem i en skål. Varm fløde og sirup op til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå et par minutter, til chokoladen smelter, og rør det så sammen til en glat og blank glasur. Glasuren skal køle lidt ned, så den bliver meget tyktflydende, før den overhældes kagen. Pynt evt. med knuste chokoladepåskeæg, som jeg har gjort her.

2 Comments

Post A Comment

 • Ditte
  Posted at 00:13h, 02 september Svar

  Hej Mira. Den ser virkelig lækker ud, den her! Hvordan tror du, den vil tage det, hvis den bliver bagt, dagen før den skal spises? Tak for mange smukke og inspirerende retter. /Ditte

  • Mira Arkin
   Posted at 15:15h, 02 september Svar

   Hej Ditte,
   Den klarer fint at blive bagt dagen før. For det smukkeste resultat bør du dog lave ganachen på selve dagen.