Banankage med blåbær og ingefær – i min nye bundt form

Banankage med blåbær og ingefær – i min nye bundt form

_1200502s

Endnu en gang havde jeg (heldigvis) overmodne bananer liggende, hvilket giver mig en undskyldning til at lave banankage. I stedet for at lave mit sædvanlige bananbrød med ingefær og chokolade, lavede jeg denne kage med blåbær og lidt fuldkornsmel (selv jeg godt nok også sneg lidt ingefær i denne kage). Den blev rigtig vellykket og samtidig fik jeg anledning til at bruge min nye bundt kageform. Altså en form til en kage med et hul i midten. Og så kom jeg til at tænke på den sjove scene i filmen My Big Fat Greek Wedding, hvor de to familier skal møde hinanden. Den græske, farverige og larmende familie og den meget hvide og waspy familie, der har taget en bundt kage med.

“It’s a bund-T – “There’s a hole in this cake.” Vildt sjovt!

Her er opskriften. Har du ikke en lignende form, kan du selvfølgelig sagtens bruge andre typer kageforme. Måske skal kagen i så fald bage lidt længere tid.

Banankage med blåbær

2 store æg
300 g sukker
400 g banan (3-4 styk)
200 g græsk yoghurt
1½ spsk fintrevet ingefær
170 g smeltet smør + ekstra til formen
275 g hvedemel
75 g fuldkorns-/grahamsmel
2 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
200 g blåbær

Glasur af 150 g flormelis og lidt vand.

1. Smør formen godt med smeltet smør. Varm ovnen op til 180 gr.

2. Pisk sukker og æg godt sammen til det bliver lyst og luftigt. Mos bananerne og bland dem med yoghurten og ingefær og bland det hele i æggeblandingen sammen med smør, begge slags mel, natron og vaniljesukker. Vend til sidst blåbærrene forsigtigt i.

3. Hæld dejen i formen og bag kagen i 50 min. eller til den virker fast, når du trykker på den. Pas på med at underbage den. En kage som denne med meget frugt i, bliver meget klæg, hvis den underbages. Lad kagen køle af i formen og vend den ud på et kagefad. Pynt med glasuren.

_1200496s

bundt banankage blåbær

bundt banankage blåbær

_1200491s

3 Comments

Post A Comment

 • Emil
  Posted at 16:01h, 14 marts Svar

  Lavede kagen i går og den er seriøst fremragende:-)!

  • Mira Arkin
   Posted at 09:23h, 18 marts Svar

   Det er jeg så glad for at høre 🙂

 • Sysleren
  Posted at 12:41h, 11 marts Svar

  Sådan en form har jeg også, og den giver simpelthen de hyggeligste kager. Jeg må dog indrømme, at det bedste er den glasurpøl, som hullet gemmer på.