Bananis med med crème fraiche og mørk chokolade
Weekenden nærmer sig og så er det med at få planlagt madprojekter, der skal afprøves. Har du ikke en ismaskine med kompressor, kan jeg kun anbefale dig at få købt en. Siden jeg købte min (jeg bruge ren Nemox Gelatissimo Exclusive) i foråret sidste år, har jeg lavet masser af is. Og siden jeg fandt ud af, at man nemt kan lave virkelig god is, uden nødvendigvis at skulle lave en crème anglaise som base, er der gået endnu mere is i den, for så kan man lave impulsiv is!
Seneste kreation var klassikeren bananis, som var resultatet af at jeg havde en masse overmodne bananaer liggende. Siden første forsøg har jeg lavet den i en endnu lækrere version med hakket mørk chokolade i. Den er alligevel ikke helt klassisk, for jeg har brugt crème fraiche i stedet for fløde og det giver den fade, søde banansmag et godt modspil af syrlighed. Lige i skabet!
Bananis med crème fraiche og chokolade
ca. 1 l is
4-5 meget modne bananer (400 g banan uden skal)
6 æggeblommer
kornene fra ½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
75 g rørsukker
500 g crème fraiche 38%
75 g mørk chokolade, groft hakket
1. Kom bananerne i en foodprocessor og blend dem til en lind, fluffy masse. Tilsæt æggeblommer, vanilje, rørsukker og crème fraiche og bland det sammen – ikke for længe for så pisker du crème fraichen tyk.
2. Kom blandingen i en ismaskine og frys den til den har softicekonsistens. Kom chokoladen i og lad maskinen røre det sammen. Kom så isen over i en plastbeholder og frys isen færdig i fryseren i 2-3 timer.
Tanja Maria Laursen
Posted at 20:23h, 03 februarMira, den opskrift lyder helt fantastisk.
Har du et bud på, hvordan man kan lave en creme fraiche is med kaffe?
Simon Hansen
Posted at 01:54h, 01 februarDet må siges at være en anderledes strategi til iskreation. Lyder som noget, der muligvis skal prøves af.
Fortsat god aften 🙂