Banan-krydderkage med ingefærglasur

Banan-krydderkage med ingefærglasur

Det er blevet koldt og midt i det iskolde blæsevejr fik jeg utroligt meget lyst til at bage krydderkage. Men også til banankage. Og så blev det selvfølgelig til en lykkelig krydsning.

Jeg tog udgangspunkt i min virkelig gode banankage, som jeg bager hver gang, jeg har brunplettede bananer liggende. Den saftighed og fyldige sødme, som er så lækker i banankagen, er faktisk helt vildt lækker i en krydderkage med nellike, kanel og ingefær. Og så får den lige et tykt lag glasur, for jeg elsker det der sukker-crunch i en klassisk flormelisglasur. Den vil helt sikkert også smage godt med creamcheese frosting!

Jeg bagte kagen i går eftermiddags og den smager faktisk endnu bedre i dag, hvor krydderierne har fået lov til at folde sig lidt ud. Sådan synes jeg også det er med chokoladekager. Både smag og konsistens er bedre på dag to.

Banan-krydderkage med ingefærglasur

8 pers.

3 store æg
100 g rørsukker
100 g brun farin
1 tsk vaniljesukker
100 g smeltet smør + ekstra til formen
150 g moden banan (ca. 1½ banan uden skræl)
140 g hvedemel + 1 spsk til formen
1 tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
½ tsk stødt nellike

Glasur
75 g flormelis
½ tsk stødt ingefær
3-4 spsk koldt vand

  1. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker sammen til det er skummende og lyst. Blandt smeltet smør med moste bananer og kom det i æggene sammen med hvedemel, bagepulver og krydderier. Rør det hurtigt sammen.
  2. Smør en sandkageform på ca. 1½ l med lidt smør og drys den derefter med 1 spsk mel. Bank overskydende mel ud. Hæld dejen i formen og bag kagen i 45-50 min. ved 180°C (175º hvis du bruger varmluft, hvilket jeg stort set altid gør). Lad kagen køle af.
  3. Rør en tyk glasur af flormelis, ingefær og vand og hæld den over kagen. Selv tak.

No Comments

Post A Comment