Balsamicobraiseret oksesteg
Her er en god opskrift på oksesteg, hvor du faktisk får mad til to dage, da sovsen kan bruges til en vidunderlig pastaret dagen efter.
Jeg bruger oksetykkam, som er en af mine favoritudskæringer, fordi den har så god fedtmarmorering og dermed masser af smag. Du kan også bruge andre udskæringer, hvis du vil, fx. spidsbryst eller bov.
Kødet passer sig selv i ovnen det meste af tiden, og der kommer masser af velsmagende sovs ud af det, som jeg synes er oplagt at bruge næste dag til en pastaret.
Balsamico braiseret oksesteg
1,2 kg oksetykkam
salt og sort peber
2 spsk olivenolie
1 stort løg
3 stilke bladselleri
3 store gulerødder
4 fed hvidløg
6-8 kviste timian
2 tykke kviste rosmarin
½ dl balsamicoeddike
1 dåse flåede tomater
4 dl vand
- Krydr kødet med salt og peber på alle sider. Varm olien i en gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen. Brun kødet godt på alle sider og tag det op.
- Skær løg i tern og skær bladselleri og gulerødder i skiver. Hak hvidløg groft. Bind timian og rosmarin sammen til en bouquet garni. Kom løg, selleri og gulerødder i gryden og steg det i 5 min. til det begynder at brune. Tilsæt hvidløg og steg videre et par minutter. Kom kødet tilbage i gryden og læg krydderurterne ved kødet. Hæld balsamico, flåede tomater og vand ved, drys med lidt ekstra salt og kom låg på.
- Sæt gryden i ovnen ved 175ºC i 2-3 timer, til kødet er helt mørt. Der kommer masser af væde, så gem gerne halvdelen af sovsen til en god pastaret til dagen efter. Server med fx. kartofler, kartoffelmos, polenta eller brød.
Thea
Posted at 13:31h, 21 januarDet ryger fluks på madplanen i weekenden – det gode ved at arbejde hjemme er trods alt, at man kan sætte en steg over;-) Tak for dine gode opskrifter her på siden, som er nogle af dem, jeg faktisk bruger! De er så nemt tilgængelige og alligevel inspirerende!
Mira Arkin
Posted at 17:05h, 21 januarTusind tak for din søde kommentar Thea ♥️ Og ja, hjemmearbejde betyder også simremad og bageprojekter hos mig 🙂