
Baked beans på italiensk
Min mor laver sine egne baked beans efter legendariske Julia Childs opskrift. Det er verdens nemmeste metode: man plopper alting ned i sin gryde, kommer låg på og lader bønnerne simre ved lav varme i meget lang tid i ovnen. Og bønnerne skal ikke lægges i blød først. Den lange tilberedningstid ved lige over 100 gr gør, at toxinerne i bønnerne forsvinder. Mega smart.
I går satte jeg min egen version over. Den er krydret lidt mere italiensk end baked beans normalt er. Pancetta, borlottibønner, tomater, hvidløg og den slags. Og det blev helt vildt lækkert! Jeg har lige spist bønnerne med et spejlæg som frokost.
Og hvis du kigger rigtig grundigt på billedet nedenfor af den fine Staub gryde, som jeg har lavet bønnerne i, kan du måske ane mit spejbillede i lågknappen. Og måske endda se min runde, gravide mave… Der er søn nr. 2 på vej til sommer:-)
Jeg satte bønnerne i ovnen om aftenen før vi gik i seng. Vær opmærksom på, at nogle ovne slukker automatisk efter et vist antal timer. Min ovn valgte fx at vække os kl. 5 i nat, hvor den ikke synes den ville være tændt mere og oven i købet bippede ret meget. Du kan også bikse det sammen tidligt om morgenen og have bønner klar til om aftenen. Bønnerne kan sagtens laves på forhånd og opvarmes igen senere.
Baked beans på italiensk
8 portioner
300 g borlottibønner
1 dåse hakkede tomater
100 g pancetta i tern
2 medium løg i strimler
2 fed hvidløg i skiver
2 duske salvie
2 tsk groft salt
sort peber
2 spsk sirup
1,2 l vand
Kom alle ingredienserne i en gryde med tætsluttende låg. Bag det hele ved 125 gr. i 12-14 timer. Næsten al væden skal suges op af bønnerne, så du har en tyk, blød bønneret til sidst.
Marie
Posted at 13:44h, 22 februarTillykke med den runde mave❤️
Corporate Mor
Posted at 13:08h, 17 februarLækkert! Det skal prøves, er stor fan af retter der kan passe sig selv imens jeg er på arbejde 😉
Og stort tillykke med lillebror! 2 drenge er bare herligt 🙂