Bagte kødboller med tomat og peberfrugt

Bagte kødboller med tomat og peberfrugt

Min fabulous amerikanske mormor plejede selvsikkert at sige: “Men love pudding!”. Sådan har jeg det med kødboller, bare med med udvidelse at ALLE elsker kødboller. Jeg kan virkelig ikke forestille mig, at min mormor nogensinde har prøvet at lave kødboller i sin levetid. Jeg må spørge min mor (som er god til at lave kødboller)…

De her retter med alt (eller i hvert fald det meste) i et fad er så smarte, synes jeg. Jeg smækker bare retten i ovnen og så kan man tage et glas vin (eller dække bord og vaske ope, ahem), lave en salat som tilbehør eller koge noget pasta, som kødbollerne er lige til at vende rundt i. Eller noget bulgur eller ris eller couscous eller bønner.

Jeg håber, I bliver lige så glade for opskriften, som vi er hjemme hos os.

Nu vil jeg begive mig videre fra spisebordet og ud i verden. Jeg skal noget så sexet som at købe et støvsugerhoved og nogle batterier (som SKAL være fra Japan, siger Peter!!!) og så skal jeg heldigvis også mødes til frokost på kære gamle Værnedamsvej (som jeg lidt savner efter vi er flyttet) sammen med en dejlig ven. Og så skal jeg lave indkøbsliste til de 10 retter, jeg skal lave til Weekendavisen senere på ugen. Måske bliver der også tid til at hive dum irriterende snerle op af rosenbedet senere. Jeg elsker at mine dage er så varierede 🙂

Bagte kødboller med tomat og peberfrugt

4 pers.

600 g hakket oksekød eler kalvekød
1 stort fed hvidløg
1 løg
1 æg
½ dl rasp
3 spsk fintrevet parmesan
2 store blade salvie, finthakket
1 tsk finthakket frisk rosmarin
1 tsk frisk timian
salt og sort peber
1 spsk olivenolie
2 dåser hakkede tomater
1 rød eller gul peberfrugt
100 g revet ost – jeg brugte Vesterhavsost

  1. Kom det hakkede kød i en skål. Hak hvidløget meget fint og kom halvdelen i kødet. Gem resten til tomatsovsen. Hak løget fint og kom halvdelen i kødet. Bland kødet sammen med æg, rasp, parmesan og krydderurter og krydr godt med salt og peber. Lad farsen trække, mens du laver tomatsovsen.
  2. Varm olien i en gryde og steg resten af løgene ved middel varme til de bliver blanke. Tilsæt resten af hvidløget og steg det med i et halvt minut. Kom tomater i og krydr med salt og peber. Lad sovsen simre i 10 min og sluk for varmen.
  3. Hæld tomatsovsen i et ovnfast fad. Tril farsen til boller på størrele med bordtennisbolde eller golfbolde og læg dem i fadet. Skær peberfrugten i grove stykker og fordel dem i fadet. Drys revet ost over og bag kødbollerne ved 200°C i 25-30 min.
No Comments

Post A Comment