Bagt kulmule med courgette, ærter og bacon

Bagt kulmule med courgette, ærter og bacon

Vi får en fiskeskasse hver anden onsdag og i denne uge var der kulmulefilet og jomfruhummere

(vi har det abonnement der hedder Luksus Plus fra Skagenfood).

Det er som om, aftensmaden altid bliver mere festlig, når vi skal have fisk. Vi åbnede i hvert fald en flaske hvid Bourgogne (Ladoix 2017 fra Chevalier, som vi lige har fået hjem – den smager godt, men skal lige ligge 1-2 år mere).

Den var lige i skabet til de grillede jomfruhummere, som jeg lavede på samme måde, som jeg altid gør (don’t fix it, if it ain’t broken). Jeg rørte endda en hurtig aioli og lavede pasta med bacon og fløde til ungerne (som ikke vil have vores lækre fisk og skaldyr, men kun lege med jomfruhummerskallerne bagefter).

Efter jomfruhummerne var det hurtigt lige at stikke fisken i ovnen og varme resten af ungernes bacon op i en masse smør med courgetter, ærter og persille. Og det var mega lækkert. Sådan et stykke bagt hvid fisk er bare så delikat, når det er tilberedt lige tilpas, så det er perlemorshvidt og falder i tykke flager. Hvilken lykke!

Bagt kulmule med courgette, ærter og bacon

Til 4 pers.

600 g kulmulefilet (det kan også være torsk)
salt
150 g bacon i tern
1 courgette
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
50 g smør
salt og sort peber
300 g ærter (friske eller frosne)
1 spsk hvidvinseddike
½ dl piskefløde

  1. Del fisken i 4 portionsstykker. Hvis fisken har skind på, lader du det bare sidde. Krydr fisken med salt og læg den i et ovnfast fad med bagepapir i bunden.
  2. Steg bacon sprød i en tør pande. Skær imens courgette i små tern på 1 cm. Hak hvidløg fint og persille mindre fint. Hæld fedtet fra baconen og kom smørret i panden sammen med bacon. Det er en ordentlig klat, men det udgør det meste af din sauce, så der skal godt med smør i. Tilsæt courgette og hvidløg og steg det ved middel varme i 4-5 min. Krydr med salt og peber og tilsæt ærter, persille, eddike og fløde. Lad det simre videre i 4-5 min.
  3. Bag imens fisken i ca. 10 min. ved 180°C til den er hvid, men stadig perlemorsblank. Pil skindet af fisken og anret den oven på courgetteblandingen. Vi spiste ikke andet end det, men vi havde jo også spist jomfruhummere først. Du kan sagtens supplere med kogte nye kartofler, hvis du vil.

Tip: Hvis du vil servere retten til gæster og gerne vil forberede det lidt, så kan du klargøre fisken flere timer inden – lad den bare være klar, saltet og udskåret i bradepanden og gem den på køl til den skal i ovnen. Bacon kan du stege i forvejen og du kan skære courgetten i tern og opbevare dem på køl. Vent med hvidløg og persille, da det kan blive lidt kedeligt af at vente.

NB: Jeg betaler selv – med glæde – for min Skagenfood kasse 🙂

No Comments

Post A Comment