Bagt fisk med pistaciecrumble

Bagt fisk med pistaciecrumble

Du kan putte sådan en crumble her på stort set hvilken som helst fisk. Her var det meget flotte stykker af lyssej loin, som jeg havde købt til frokost, hvor vi fik gæster. Det kunne også være torsk, laks, kuller, rødtunge – alt muligt.

Det blev bare lyssej denne dag, fordi den dag jeg stod og kiggede på fiskedisken, var det den, der så lækrest og friskest ud. Den havde sådan en klarhed og spændstighed over sig, som jeg bare syntes så utroligt lækkert ud. Jeg synes ellers lyssej kan være lidt kedelig, men den her var så frisk og fabulous. Mega dejligt stykke fisk.

Husk, at hvis det er et tyndt stykke fisk. som fx. en rødtungefilet, så skal du ikke komme lige så tykt lag crumble på, som til et tykt loinstykke som de her, der var omkring 5 cm. i højden. Crumblen skal tilføje smag til fisken, men ikke overtage fuldstændig.

Bagt fisk med pistaciecrumble

Til 4-6 pers.

Crumble
75 g daggammelt hvedebrød
1 fed hvidløg
25 g afskallede, usaltede pistacienødder
75 g feta
1 håndfuld basilikumblade
1 tsk citronskal
1 spsk olivenolie
salt og sort peber

6-800 g fisk uden skind

  1. Til crumble brækkes brødet i stykker og kommes i en foodprocessor sammen med grofthakket hvidløg, pistacienødder, feta, basilikumblade, citronskal og olivenolie. Krydr med salt og peber og blend det til en grov crumbleagtig rasp.
  2. Læg fisken i en bradepande med bagepapir. Det kan enten være en hel filet eller portionsstykker af fisk. Kom crumblen på toppen af fisken og tryk den let fast. Bag fisken i 10-12 min. ved 200ºC for tykke stykker af fisk. Tynde stykker fisk skal have et par minutter mindre. Servér med citron. Vi fik også dampede hvide asparges med brunet smør, estragon og kapers til og bagte tomater. Det kunne også være nye kartofler og en dejlig salat.

2 Comments

Post A Comment

  • Karin iversen
    Posted at 14:45h, 01 august Svar

    Lækker hjemmeside….

  • Alexandra
    Posted at 20:47h, 16 juni Svar

    Tak for opskriften! Det var et super hit hos gæsterne i går. Jeg havde endda glemt, at en i selskabet ikke er den store fiske-fan – men selv han var solgt. Den kommer klart på menuen igen.