Asiens svar på en flæskestegssandwich og mit livs bedste røde karry

Asiens svar på en flæskestegssandwich og mit livs bedste røde karry

I går var jeg så heldig at være til snig-premiere på Kiin Kiin bandens nyeste skud på stammen, Thai bistroen Aroiidee på Nørrebro.  Leertchai Treetawatchaivong og Henrik Yde Andersen står bag den Michelinbestjernede Kiin Kiin ved siden af, Dim Sum og Ricemarket , foruden take away jointen Aroii og nu er den entreprenante duo på vej med noget, der ligger langt fra asien, nemlig en burger joint, som skal ligge i Istedgade. De er ikke bange for at tage fat!

Aroiidee er et casual sted, hvor man lige dropper forbi. Det ligger lige om hjørnet fra Københavns bedste biograf, Empire Bio, så en pre- eller postbiomiddag er oplagt. Der er både små og store retter og inden jeg fik den-bedste-røde-karry-jeg-nogensinde-har-spist, prøvede jeg én af deres nye signaturretter, gau bao, som er en slags asiatisk burger-slash-flæskestegssandwich (se det øverste billede).

Min nye flæskeven, gau bao
Det er en dampet, blød bolle der er foldet om en skive smatmørt svinebryst, gnubbet med five spice (en krydderiblanding bestående af kanel, peber, stjerneanis, nelliker og fennikel), lidt kimchee (syltet kål), forårsløg, knuste peanuts, frisk koriander og (yummie!) flæskesvær for ekstra crunchyness. Nu er jeg jo i den heldige situation, at jeg lige har været i New York og prøve de ufatteligt hypede pork buns hos den koreansk-amerikanske kok David Changs (også) casual spisested i East Village, Momofuku Ssäm Bar. Her var der virkelig tale om en flæskestegssandwich. Ribbensteg, agurkesalat og så lidt hoisin sauce. Det smagt godt og af flæskestegssandwich, men ikke videre ophidsende. Aroiidees thai version af flæske-burgeren er langt mere komplekst sammensat og meget mere delikat og spændende. Det var virkelig mums. Som Henrik Yde beskrev det, en rigtig drengerøvs-ret. Og ekstra point her fra for at servere flæskesvær til!

Karry-lykke
Og så fik jeg den røde kokoskarry med kylling, som virkelig smagte helt utroligt godt. Den var tyk og cremet og ret sød (Henrik Yde siger, en af hemmelighederne er kondenseret mælk). Man fik en kæmpe skål med masser af frisk koriander på (hvilket jeg elsker og Peter hader; derfor spiste jeg også hans koriander). Fra take away butikken ved siden af har de solgt 16 tons af den populære røde karry ret og fra september vil man kunne købe karryen under navnet Ricemarket i Irma. Efter den store skål (som selv ikke en grådig mad-dronning som jeg kunne spise op) fik jeg rom-braiseret ananas med vaniljeis til, som også var virkelig lækkert og lige hvad man havde lyst til efter en fyldig, cremet karry. Måske skal jeg prøve at braisere ananas selv en dag. Retten var pyntet med sprøde citrongræsstængler, der var karameliseret eller noget. Man kunne ikke spise dem, men man kunne tygge på dem og opleve den søde, parfumerede smag eksplodere i munden. Mine medspisere og jeg blev enige om at det smagte en smule som de grønne vingummier i Matador Mix (som efter sigende skulle være pærer – er der nogen der ved, hvad det er? Og hvad med de hvide, der ligner løg??). På den gode måde. Det var virkelig lækkert.

Jeg glæder mig til at komme tilbage på Aroiidee, og så ser jeg i særdelshed frem til at prøve en milkshake på drengenes kommende burgerjoint i Istedgade, hvor en shake består af sødmælk, hjemmerørt vaniljeis og jordbær eller valrhona chokolade. Ikke så meget pis.

Aroiidee åbner fredag d. 21. maj 2010
Guldbergsgade 23
2200 København N
Tlf. 35 35 95 05

4 Comments

Post A Comment

 • Therese
  Posted at 20:22h, 25 juni Svar

  Wow, det er jeg nødt til at prøve.
  Nu gir’ det mere mening at “Allez Allez” sælger dåser med kondenseret mælk…..

 • Therese
  Posted at 16:26h, 22 maj Svar

  Jep, de grønne vingummier er pærer. De hvide vingummier der ligner løg er faktisk græskar. Nu har Matador dog ændret formen på dem (og nok også smagen?), så de nu er ananas i stedet. “Løgene” har ellers været kilden til mange sjove diskussioner 🙂

 • Mira Haaning Arkin
  Posted at 10:04h, 21 maj Svar

  Tak Trine – det var hyggeligt at se dig!

 • Trine
  Posted at 21:39h, 20 maj Svar

  Fremragende Mira og fantastisk billede af pork bun’en! 🙂