Appelsin polentakage med marcipan

Appelsin polentakage med marcipan

Foto: Francois Botha

Foto: Francois Botha

Selv jeg var i et arabisk mood, da jeg serverede denne kage til dessert til en Feastmiddag, så er den også ret julet. Der er både appelsin og marcipan i, så jeg synes den passer perfekt til juletiden. Og under alle omstændigheder er den perfekt til vintertiden, hvor citrusfrugter dominerer frugtbilledet.

Jeg serverede den sammen med rørt græsk yoghurt smagt til med honning og lidt appelsinblomstvand. Kagen er lækker og saftig og holder sig godt et par dage. Den er verdensklasse med en kop te – også til morgenmad…

Den smukke Arne Clausen retrotallerken er fra Lucie Kaas, som var vores søde samarbejdspartner til Feast #6.

Kan I nu have et godt valg derude – husk at stemme, selv om det er indviklet og lidt kedeligt!

Appelsin polentakage med marcipan
10-12 stykker kage

250 g blødt smør
250 g sukker
1 stang vanilje
150 g marcipan
4 æg
150 g polenta/majsgryn
1 tsk bagepulver
skal af 2 øko-appelsiner
1 dl appelsinsaft
Pynt: flydende honning og pistacienødder

1. Rør smør, sukker og vanilje blødt. Riv marcipanen og rør den godt sammen med smør og sukker, så der ikke eer klumper. Pisk æggene i èt ad gangen.

2. Tilsæt polenta, bagepulver, appelsinskal- og saft og rør dejen sammen. Hæld dejen i en springform på ca. 22 cm beklædt med bagepapir. Bages ca. 1 time ved 160 gr. Når kagen er afkølet kan den pyntes med honning og hakkede pistacienødder.

1Comment

Post A Comment

  • Trine Nordentoft Klausen
    Posted at 21:15h, 01 marts Svar

    Hej Mira
    Brugte du usaltede pistacienødder eller kan saltede gå an?
    Vh. Trine