Anmeldelse: Restaurant Brdr. Price og drinks på L’Etoile

Anmeldelse: Restaurant Brdr. Price og drinks på L’Etoile

brdr. price

Min veninde Trille og jeg gik rigtig meget i byen en gang. En almindelig aften ude kunne f.eks. starte med cocktails på en af byens lækre barer og derefter middag et sted. Forleden gjorde vi næsten det sammen – bare uden alkohol!

l'etoile

Vi mødtes på den nye cocktailbar L’Etolie, som 1105 står bag. Baren ligger i Galleri K midt i byen og et stenkast fra 1105. Stedet er større end 1105 med lækker indretning i en colonial stil, som fik mig til at tænke på både Marokko og Vietnam i 1920-30’erne. Hvis Hercule Poirot var trådt ind ad døren, havde det ikke undret mig.

l'etoile

Kortene er smukt lavet i moiré papir og alle er forskellige. Til forskel fra de øvrige cocktailbarer i byen, serverer L’Etoile også snacks som f.eks. Baerii kaviar fra Rossini og søde sager som macarons fra Københavns macaron-konge, Nicolaos Strangas. Hardeep Singh Rehal har designet cocktailkortet, som rummer alt fra klassikere over specialiteter med absinth samt tør fransk cider, champagne, the, kaffe og ikke mindst virgin drinks, som jeg kastede mig over.

Jeg fik en lækker virgin mojito, som smagte så godt, at jeg kom helt i tvivl om der nu virkelig ikke var rom i. Sådan skal det være. Servicen på stedet er udsøgt. En smuk ung kvinde i et nuttet oldschool tjener-outfit med lille hvidt forklæde tog sig kærligt af os, og så snart man sætter sig i en af de store sofagrupper, bliver der sat vand og saltede nødder frem. Lækkert og luksuriøst. De fleste cocktails koster mellem 115-130 kr., men dem uden alkohol er naturligvis billigere. Jeg glæder mig til at komme igen.

Brdr. Price

Så dryssede vi videre til aftenens restaurant – Brdr. Price, hvor jeg ikke har spist før, men dog været til åbningsreception, hvor jeg tog ovenstående billede af Spisestuen, stedets “fine” afdeling, som normalt er dækket fint op med hvide duge – også den aften vi var forbi.

Vi blev pænt vist på plads ved et bord af god størrelse og sad godt.

brdr. price

Drikkevaremæssigt blev det til denne lækre æblemost af Ingrid Marie æbler, suppleret med danskvand.

smørmenu brdr. price

Vi startede med brød og en smørmenu, som denne aften bestod af skinkesmør, porresmør og længst væk ramsløgsmør, som var vores yndlings. Desværre kom smørret lidt sent, så vi nåede ikke at hygge os med det, før forretten blev serveret. Og der kommer altså helt automatisk brød og almindeligt, vældig godt biodynamisk smør, så man behøver strengt taget ikke smørmenuen.

brdr. price stenbiderrogn

Vi spiste begge den letrøgede stenbiderrogn, der var rørt med noget cremet – enten flødeost eller creme fraiche, skyder jeg på, serveret med sprøde, let bitre salat og med en dejlig overraskelse i bunden – en røsti. Virkelig velsmagende forret.

brdr. price boeuf saute stroganoff

Hovedretten er det øverste billede i indlægget – Pricernes boeuf sauté Stroganoff, som deres far lavede den. Møre stykker oksefilet i en syndig flødesauce med champignon, peberbacon og paprika og en klat crème fraiche over. Hos Pricerne vælger man selv tilbehør og jeg hoppede på kartoffelpuré og Trille på fritterne, som Pricerne normalt spiser til retten. Jeg synes nu en mos er bedre til sådan en sovse-ret og jeg var utroligt tilfreds med mit valg. Mosen var simpelthen så syndig at man næsten besvimer over det! Jeg tror der må have været mindst 30% smør i, så lækker var den. Helt finkornet og let, på trods af de helt sikkert riiigelige mængder af smør.

brdr. price pommes frites

Trille udtalte om sine fritter, at det var dejligt frisk med dem til retten, hvilket jeg grinede ret meget af. Det hun mente var nok, at sprødheden gjorde sig godt med den kraftige gryderet, og jeg kan ikke sige noget som helst dårligt om Pricernes fritter, der kommer i miniature-fritøsenet. De er perfekte. Alt hvad en pomfrit skal være. Simpelthen.

brdr. price pecan pie

Nu havde vi begge en svagt kvalm fornemmelse i kroppen efter vores mandige hovedretter (portionerne er ikke tøsede her), men vi tvang dessert i os – for jeres skyld, kære læsere!

Trillede var på pecan pie med vaniljeis. Som I kan se en seriøst kage med masser af smør, nødder og chokolade og en perfekt is til. Trille var lykkelig. Jeg tog også et billede, hvor hun forsøger at kærtegne kagen med sin tunge, men det blev alligevel for vulgært :-).

brdr. price chokolademousse

Og jeg hoppede på en ordentlig balje chokolademousse. Den kom med flødeskum og en ret voldsom mængde knuste, kandiserede violer over, hvilket jeg godt kunne have undværet. Og så var der et eller andet sted – måske i flødeskummet – smagt til med Grand Marnier, hvilket jeg ville ønske de skrev i menuen, da jeg hader kombinationen af chokolade med appelsin. Jeg vil have ren chokoladesmag, så alle de parfumerede smage fra violer og appelsiner var et irriationsmoment for mig. Jeg tror det var en mousse af den slags man laver med flødeskum i, hvor jeg foretrækker de lidt mørkere versioner, der kun laves med æggeblommer og piskede æggehvider, men det er en smagssag. Moussen smagte godt og havde en god konsistens og en god chokoladesmag, så vidt jeg kunne smage gennem alle de forstyrrende elementer.

Men det var altså også mit eneste brokpunkt, udover den sene smørmenu.

Bottom line

Brdr. Price er et fremragende spisested i samme prisklasse som byens mange andre bistroer så som Oubæk, Retour og Bistro Boheme, og maden er homey, frankofil men enkel og utroligt velsmagende. Servicen er venlig og opmærksom og vinkortet, som jeg af gode grunde ikke slog mig løs i, er flot med masser af flasker til rimelige penge og et godt udvalg af guf for dem, der vil lægge lidt mere seriøse penge – alt sammen fra Europa, bortset fra romkortet med aldret rom.

Det kan være svært at få et bord hos Pricerne, men husk at den mere afslappede afdeling, Spisekøkkenet, altid holder nogle borde fri til walk-ins, og mon ikke det også er nemmere at få bord til frokost. I øvrigt glæder jeg mig til en dag at spise frokost på den udsøgte terrasse ud mod Rosenborggade.

Brdr. Price
Rosenborggade 15-17
1130 København K

6 Comments

Post A Comment

 • Elsker mad
  Posted at 00:31h, 22 december Svar

  Barefordi du ikke kanlide moussen skal du ikke kritigsere den sådan. Jeg er et barn og jeg elsker maden!!

 • foodMAD
  Posted at 21:36h, 23 april Svar

  Puha, det ser ud som om at det var en tung aften! Men dejligt ser det ud. Glæder mig til at prøve det af!

 • foodfanatic
  Posted at 20:47h, 23 april Svar

  Kære Mira
  Sikke et dejligt indlæg. Jeg har længe haft lyst til at besøge Brdr. Price – restauranten altså (selv om jeg da nok heller ikke ville takke nej til en privat invitation). Jeg ville vælge mere eller mindre det samme – især hovedretten har jeg efterhånden læst den del om, og nu er jeg helt sikker på, at det er den, jeg skal have, når jeg skal forbi. Tak for det.
  Kh Nadia
  Ps. Som altid skønne billeder.

  • Mira Arkin
   Posted at 21:04h, 23 april Svar

   Jeg var meget i tvivl om jeg skulle vælge deres cote de boeuf, men er glad for jeg valgte stroganoffen. Nu må jeg jo også helst kun spise gennemstegte bøffer for tiden, så hvor sjovt er det lige? Min veninde og jeg var også rørende enige om de samme retter.

 • Fru A.
  Posted at 18:49h, 23 april Svar

  Uhmmm – det både lyder og ser super lækkert ud. Hvad er prisen for sådan en middag, som I fik?

  • Mira Arkin
   Posted at 21:03h, 23 april Svar

   Det var det også :-). Jeg kom af med en tusse for vores middag. Men det var jo også uden vin.