Anmeldelse: Fremragende chokoladebog fra Claus Meyer
Den gode Claus Meyer, som efterhånden er en alfaderlig figur i dansk gastronomi, har udgivet en ny version af hans bog om chokolade. Chokolade, hedder den bare, og det er meget passende, for der er virkelig tale om et hovedværk om chokolade.
Ikke kun er der et væld af gode opskrifter, disse opskrifter er også ekstremt velskrevne og forklarende, så man rent faktisk lærer noget og bliver klogere. Lige præcis sådanne forklaringer synes jeg mangler i næsten alle kogebøger, så det er en fryd at se noget grundighed man kan bruge til noget, så en kogebog er mere end en mundvandsfremkaldende inspirationskilde. Claus Meyer har fået hjælp fra chokoladenørd Mikkel Friis-Holm og i særdeleshed konditor Morten Borup, og det er derfor nogle herrer, der forstår både råvarer og håndværk og ikke mindst den hedonistiske del af chokolade, som står bag bogen.
Bogen lægger ud med en længere forklaring om chokolade, dens oprindelse og fremstilling og de forskellige slags chokolade. Og så er der grundopskrifter med f.eks. forskellige kagebunde og cremer, som man derefter kan bruge til alskens vidunderligheder.
Endelig er der opskrifterne på kager, desserter, mousser med videre. Alt sammen velskrevet og velforklaret, og det virker som om Claus Meyer har skrevet meget af teksten selv, for man kan høre hans veloplagte og sprog og hans umiskendelige kærlighed til chokolade. Det smitter!
Jeg er helt vild med den her bog og mener den er et must have for alle chokolade- og kageelskere.
Chokolade
Claus Meyer
Lindhardt og Ringhof
kr. 299,95
Julia Olsen
Posted at 13:59h, 25 decemberJeg nåede ikke at få den på min ønskeliste efter jeg havde læst denne anmeldelse… Men jeg fik den alligevel! Tror familien kender mig alt for godt. Jeg blev super glad, og jeg er enig med dig. Fantastisk madbog! 🙂
by Busk
Posted at 21:25h, 22 decemberHar allerede købt bogen turde ikke satse på at få den i gave 🙂 Ville gerne have den til juledagene når der er eksta tid til at læse i den 🙂