Amerikanske pandekager med banan

Amerikanske pandekager med banan

banan pandekager banana pancakes

Foto: Line Thit Klein

 

Hvad skal jeg sige – kig på billedet og sig til mig, at du ikke har lyst til at kaste dig over denne stak banana pancakes. Det er jo umuligt. Man skal bare have dem!

Opskriften er super nem, og pandekagerne er hurtigt lavet til en syndig morgenmad eller brunch. Du kan erstatte banan med blåbær, hindbær, små stykker æble eller pære, jordbær, rabarber vendt med sukker, chokoladestykker. Alt muligt.

Efter min mening skal de pøses til i urimelige mængder ahornsirup. Jeg elsker ahornsirup så meget, at jeg en gang faktisk har drukket det direkte af flasken i forbindelse med en ustyrlig sukker-craving. Det var midt om natten, jeg var alene og i nattøj. Og ikke en gang gravid. Det var ikke kønt!

 

Amerikanske banan pandekager, 12 stk.

225 g hvedemel
3 spsk sukker
1½ tsk bagepulver
½ tsk groft salt
3½ dl kærnemælk
2 store æg
25 g smeltet smør + ekstra til stegning
2 bananer
Tilbehør: ahornsirup eller flydende honning

1. Bland i en skål mel, sukker, bagepulver og salt. Smelt smørret i mikroovnen eller i en gryde.

2. I en lille skål eller kande piskes kærnemælk og æg sammen. Tilsæt det smeltede smør og rør det hele i melblandingen med en gaffel. Dejen skal være tykkere end almindelig pandekagedej.

3. Skær bananerne i skiver og læg dem på en tallerken ved siden af komfuret. Varm en stegepande op. Varmen skal være middel. Kom en klat smør i og brug en spiseske til at komme dejen på i klatter – ca. 2 spsk. dej til én pandekage. Læg 3-4 skiver banan på hver pandekage og vent med at røre ved dem, til dejen begynder at lave bobler. Nu kan pandekagerne forsigtigt vendes med en spatel.

4. Læg de færdige pandekager på en tallerken og fortsæt med resten af dejen og bananskiverne til du har brugt det hele. Spis pandekagerne lune med ahornsirup eller honning over.

10 Comments

Post A Comment

  • Marianne Hansen
    Posted at 07:40h, 25 september Svar

    De er super lækre. Vi spiser dem igen og igen med sotr fornøjelse.

    • Mira Arkin
      Posted at 08:30h, 25 september Svar

      Hvor er det dejligt at høre – tusind tak ♥️

  • Mira Schlosser
    Posted at 12:36h, 16 februar Svar

    du har et meget flot navn jeg hedder nemlig også Mira

    • Mira Arkin
      Posted at 13:02h, 16 februar Svar

      🙂

  • Frida Aagaard
    Posted at 07:56h, 01 april Svar

    Kan man bruge normalt mælk?

    • Mira Arkin
      Posted at 10:09h, 01 april Svar

      Ja, uden problemer.

  • Sebastian Randrup
    Posted at 19:12h, 24 september Svar

    Det fandme godt Mira! Super lækre og sprøde. Kan varmt anbefales! 🙂

  • Josefine
    Posted at 20:21h, 19 maj Svar

    Sikke en god opskrift, den er rigtig nem at lave og de bliver rigtig gode.
    P.s jeg kan rigtig godt lide din

    madblog den er super god, måske du vil tjekke min madblog ud det vil jeg bliver glad for.
    Mvh Josefine

  • Stine
    Posted at 14:26h, 19 maj Svar

    Må jeg komme med et godt tip? Smelt smørret til dejen på panden. Så er den mættet af fedtstof, når pandekagerne skal bages.

    De pandekager lyder for øvrigt vildt gode – måske de skal prøves til morgenmad i morgen 🙂

  • Nana
    Posted at 15:03h, 16 maj Svar

    Mmm… De ser lækre ud! Måske er det dem, jeg skal lave næste gang, jeg øver mig i at lave pandekager!