Amerikanske og meget syndige morgenmadder

Amerikanske og meget syndige morgenmadder

Vi fik så meget mad hele tiden i USA. Her kan du lige være med på en kigger på, hvad jeg spiste af syndig morgenmad derovre…

Udover besøget på Sarabeth’s, hvor jeg uden at vide det næsten mødte Gerard Butler (damn!), spiste vi en masse tunge måltider om morgenen. Utroligt, hvordan man på trods af en stor middag aftenen før alligevel kan spise en masse igen næste morgen. Det må være fordi jeg ammer. Men hvad så med Peter?!?

 

Hos min gamle tante Sal oppe i Westchester County, New York, startede vi dagen med ristede bagels med cream cheese og røget laks. Laksen var norsk, men saltet og røget lokalt i Mamaroneck, hvor Sal bor. Mega lækker. Jeg ELSKER bagels, og man kan ikke få en ordentlig bagel i Danmark. Man skal altså til USA (eller Prag) efter dem.

Uha uha, så kom jeg til at købe en pakke af mine amerikanske yndlingssmåkager, Milano cookies, som jeg kender fra mine barndomsbesøg i USA. Min mormor havde en skuffe i køkkenet, der altid var fyldt med småkager og goldfish fra Pepperidge Farm. Goldfish er små salte kiks formet som fisk – dem serverede hun til drinks, når der var gæster (rigtige gæster, ikke familien). Pepperidge Farm laver mange slags småkager, men Milanos var altid min favorit. Kagen er finkornet som en sablé og med et lag chokolade imellem. Da jeg var barn, fandtes de ikke med dobbelt chokolade, men nu hvor de gør, så er der vist ingen grund til krampagtigt at holde fast i at det skal være den med enkeltlag.

Det er ikke kun mig, der har et kærlighedsforhold til Milanos. I det allersidste afsnit af Fraiser (som jeg elsker) mener jeg Niles giver Frasier en pakke Milano cookies. Og min yndlingsfigur fra Will & Grace, Karen Walker, er også vild med Milanos. Seinfeld har vist også haft gang i Milanos i et afsnit.

Nå, men Milano cookies er med her, fordi jeg nogle dage på Manhattan kom til at spise en (to til tre) Milanos før vi kom ud af døren og fik morgenmad. Frygteligt men sandt.

Så er det jo straks meget mere sundt at starte dagen med challah french toast med bacon og ahornsirup. Challah er et jødisk brød der så vidt jeg ved er det samme som brioche. Et luftigt, ægget brød med masser af smør, som egner sig utroligt godt til arme riddere. På den her diner, der hedder Utopia, gik de i øvrigt alle sammen amok over hvor nuttet Otto var :-).

Endnu en rigtig bagel spiste jeg på Bagels & Co. på Upper West Side. Et så jødisk bagelsted, at mange af tingene på menuen stod på hebraisk. Psyko tasty, helt friskbagte bagels. Uhm!

Oh, og så elsker elsker elsker jeg Thomas’ English Muffins. Ristedet og med smør. Det er himlen. Min mor køber dem altid med sig hjem fra USA. Jeg tror det er den madvare, hun savner allermest fra sit hjemland. De smager SÅ dejligt. Man kan få english muffins i Irma i Danmark, men de er slet ikke så gode som Thomas’. Alle amerikanere er da også enige om, at Thomas’ er de rigtige.
Det frygtelige er, at jeg spiste den her muffin lige efter jeg havde spist det der french toast længere oppe!

Så tog vi jo til Dallas, og i Dallas kan de godt lide at spise, og de kan godt lide at friturestege ting. Fair nok.

Vi spiste brunch på et fancy boutique hotel, Hotel ZaZa, hvor vi på deres restaurant Dragonfly spiste eggs benedict med kartoffelrøsti og chickenfried lobster! Altså en hel hummerhale, der var flækket, dyppet i sådan en dej man bruger til fried chicken og skamløst friteret, som om det var det mest naturlige i verden at gøre med en hummer. It wasn’t pretty. Men for filan, hvor det smagte godt. Man havde muligvis ikke behøvet de to pocherede æg med hollandaise til, men tasty, det var det.

Der var nuttede miniflasker Tabasco til. Fremragende til både æg og hummer.

Jeg drak Mimosa til (champagne og appelsinjuice).

Og Peter fik en rigtig cocktail – en Moscow Mule (vodka, ginger ale og lime) – som i øvrigt er Oprahs yndlingsdrink. Det tror jeg nu ikke Peter ved :-).

Rimelig mange gode morgenmad-spiseoplevelser på vores tur. Men det er nu også helt fint at komme hjem og spise stille og rolig tykmælk til morgenmad, eller en rugbrødsmad med ost.

6 Comments

Post A Comment

 • Mads
  Posted at 15:21h, 10 november Svar

  Hej Mira

  Jeg har luret lidt på dine artikler fra New York. Skal afsted til februar med min kæreste og er på udkig efter hoteller.

  Er der steder du kan anbefale hvor pris og kvalitet matcher?

  • Mira Arkin
   Posted at 14:43h, 16 november Svar

   Hej Mads,
   Det er jo generelt helt vildt dyrt at bo på hotel i NYC. Sidst jeg var der boede jeg på The Gem i Chelsea (ca. 1300 pr. nat). Små værelser, men med alt hvad man har brug for og der er stille og trygt i Chelsea, med lave bygninger og træer på gaderne. Masser af restauranter i nærheden. Jeg havde også en enkelt nat på lidt mere fancy (ca. 2000 DKK pr. nat) The Jade i Greenwich Village. Super lækre (dog lidt mørke) værelser i moderne Art Deco stil. Fedt nabolag og cool og ung stil og service på hotellet.
   Det er længe siden, jeg har boet i midtown, hvor de fleste hoteller ligger. Jeg gider ikke rigtig den hektiske trafik og stemning mellem skyskraberne. Ellers har jeg også været glad for at bo på Upper West Side, hvor der er god madshopping, men ikke så mange spændende nye restauranter.
   Rigtig god tur!

 • Ida
  Posted at 20:47h, 21 november Svar

  Hej Mira.

  Jeg er meget inspireret af din blog.
  Jeg har et par spørgsmål 🙂
  Kender du nogen lækre gourmet agtige restauranter i Sverige nær Helsingborg?

  Og hvis man skulle spise på en lækker restaurant til nytår i Danmark, som ikke er alt for dyr. Hvilken skulle det så være?

  Jeg så et blogindlæg, hvor du besøgte køkkenet hos KIin kiin. Har du spist på deres restaurant og kunne det være et besøg værd nytårsaften? 🙂

  Med venlig hilsen
  Ida

  Med venlig hilsen
  Ida

  • Mira Arkin
   Posted at 14:47h, 24 november Svar

   Kære Ida

   Jeg kender desværre ingen svenske restauranter omkring Helsingborg. Kiin Kiin er helt sikkert et godt sted til nytår (hvis de har åbent). Har ikke spist der, men vil meget gerne.
   Ellers kan jeg anbefale Kødbyens Fiskebar og Kadeau.

 • Jesper
  Posted at 13:35h, 19 november Svar

  Hej Mira

  Du skriver levende og sjovt! det syntes jeg lige du skal have at vide.

  Kram fra Jesper.

  • Mira Arkin
   Posted at 13:37h, 19 november Svar

   Tak Jesper:-)