Aldrig prøvet før: røget silderogn (og Cristal Rosé 2000)

Aldrig prøvet før: røget silderogn (og Cristal Rosé 2000)

I fredags var jeg forbi min lokale fiskemand (Fiskehuset på H.C. Ørstedsvej), hvor Simon, som har butikken, gav mig noget røget silderogn med, som han syntes jeg skulle prøve. Jeg har aldrig smagt det før, og jeg var faktisk ikke klar over, at det var noget man spiste. Sild har aldrig været en favoritfisk hos mig, og jeg må indrømme, at jeg var ret skeptisk overfor de mærkelig små røde bukser med rogn i. Men nu fik jeg dem jo med, og så må man jo prøve! Og det var rigtig lækkert og smukt – rognen er koralrød. Man kan også spise fersk silderogn, ligesom man spiser stenbiderrogn. Den skal saltes og kan så spises som den er, eller rørt op med smør.
Prøv det, hvis din fiskehandler har det . 

Om aftenen lavede jeg middag til min gode ven Mads – ham den søde lange fyr, jeg kender fra Kokkekampen, og hans dejlige veninde Nina.
Mads havde taget en fuldstændig fortryllende flaske Cristal Rosé 2000 med (han er virkelig sympatisk – jeg tror det er det bedste glas champagne, jeg nogensinde har smagt!), og til den lavede jeg så disse hapsere med den røgede silderogn:

Hapsere med røget silderogn
Tynde skiver ristet brød
Crème fraiche (jeg brugte den frække med 38% fedt i, for det er nemlig ikke januar mere!)
Røget silderogn
Purløg
Sort peber
Evt. salt

Smør brødet med crème fraiche. Læg stykker af røget rogn over og drys med purløg og friskkværnet sort peber – evt. lidt salt, afhængig af hvor salt rognen er.

Bonus-info: Japanerne elsker silderogn og bruger det bl.a. til sushi – her hedder det Kazunoko. Lige om lidt kommer der stenbiderrogn, og det smager jo også skønt i samme selskab – crème fraiche, purløg (og gerne champagne).

No Comments

Post A Comment