Åh, hvor jeg elsker Restaurant Oubæk

Åh, hvor jeg elsker Restaurant Oubæk

I fredags var min kæreste og jeg ude og fejre min sejr i Kokkekampen på én af mine yndlingsrestauranter i København, Oubæk. Den er ejet af kokken Rasmus Oubæk, som har en fortid hos bl.a. Kommandanten (som desværre ikke findes længere), og selv om Oubæk selv nu er at finde som køkkenchef i kødhimlen – MASH i Bredgade – er kvaliteten i køkkenet på Oubæk stadig helt i top og et sted, hvor maden altid sider lige smack i skabet.

Det er en bistro-style restaurant, hvor bordene står tæt og de kører med to seatings, dvs. enten kommer du tidligt og skal være ude på et bestemt tidspunkt, eller også kommer du sent og har bordet resten af aftenen.
Rasmus Oubæks kæreste Ahn har kørt gulvet i restauranten i al den tid, jeg er kommet der. I fredags meddelte hun desværre, at hun stopper til jul og vil finde på noget andet at lave. Jeg er meget stor fan af Ahn og hendes ufatteligt tjekkede og no-nonsense serveringsstil, og jeg vil savne hende voldsomt! Ahn: tak for nogle top-lækre aftener! Og Rasmus Oubæk: du må være et utroligt dejligt menneske, ud fra dit valg af kæreste, din sans for velsmag og din kærlighed til kød (jeg mangler desværre stadig at besøge MASH, men jeg kommer snart!).

Nu havde jeg ikke lige mit kamera med i fredags, men jeg spiste:

Pighvar med spinat og en perfekt hollandaise (Pighvar er min yndlingsfisk nr. 1)

– Helleflynder med stegt jomfruhummer og gulerod (Helleflynder er yndlingsfisk nr. 2)

– Svamperavioli med skummende svampesauce (Denne ret kunne jeg spise for evigt. Bliver helt varm i kroppen bare af at tænke på den…)

– Stegt duebryst med foie gras, selleri og rødvinssauce (Due og foie gras – match made in heaven)

Oven i hatten var vi bænket ved siden af et rigtigt sjovt bord, som drak store bourgogner og var meget flinke til at dele ud med smagsprøver fra bl.a. Bouchard og Vogüé. Tak for det! Restaurant Oubæk har et rigtig godt kælderkort fuld af lækkerier.

Jeg giver mine allervarmeste anbefalinger til Restaurant Oubæk, som i øvrigt laver byens bedste pommes frites. Håber vi snart ses igen.

6 Comments

Post A Comment

  • Louise
    Posted at 21:55h, 17 september Svar

    Tak, Mira! Hvor er du sød! Dejligt. Har lige booket bord på Oubæk – og er sikker på, at det bliver skønt! TAK igen.
    Og, Mira Arkin – bliver nødt til at sige, at din blog er bare så skøn og inspirerende! Så tak for det også.

    God weekend.

    • Mira Arkin
      Posted at 15:57h, 19 september Svar

      Ihh tak, Louise!
      Jeg håber I får en dejlig aften sammen.
      KH Mira

  • Louise
    Posted at 01:34h, 16 september Svar

    Og håber, at du har tid og lyst til at svare 🙂

  • Louise
    Posted at 01:34h, 16 september Svar

    Hej! Hvad ville du tro, at man kunne gøre en kærestemiddag for (prismæssigt) – på en aften, hvor man ikke sparer? Og får prøvet lidt af hvert 🙂

    Håber, at du kan hjælpe! Min kæreste er madFREAK, og snakker om Famo og Oubæk og Le Saint Jacques… Hvis prislejet er omkring de 1000-1500 – og det skal være fransk. Hvad ville du så ellers anbefale?

    • Mira Arkin
      Posted at 17:10h, 16 september Svar

      Hej Louise
      De gange jeg har spist på Oubæk er vi kommet af med 1500-1800 kr. for to med 2 flasker vin og 3-4 retter hver. Jeg ELSKER Oubæk, så det vil være min primære anbefaling.
      Famo 51 på Gl. Kongevej har en fast menu til 400 kr. med super autentisk, simpel italiensk mad. Det bedste er næsten de mange anti pasti, som man starter med. Om fredagen har de ren fiskemenu til 500 kr. Dertil skal du selvfølge lægge drikkevarer. Du får nok svært ved at give den gas for kun 1000 kr., men det går fint med 1500. Famo har også åbnet et nyt sted på Østerbro, Famo Metro, hvor de også har grillet kød og en a la carte menu. Jeg har ikke været der endnu.
      I går spiste jeg på Marv & Ben i Snaregade, som var super billigt. Vi gav 350 kr. for 5 virkelig lækre retter og de havde et godt vinkort med flere flasker til omkring 300 kr. Der er lidt stegeos i underetagen, men ikke på 1. sal. Rigtig hyggeligt, men jeg vil nu ikke kalde det fransk – nok mere nordisk.

      Håber du kan bruge svaret til noget – god fornøjelse!

      KH. Mira

  • Anne
    Posted at 18:23h, 14 december Svar

    Pighvar er også min favoritfisk 🙂