Agurketid: tag et kig i min indkøbspose

Agurketid: tag et kig i min indkøbspose

Din Baghave

Jeg er lige kommet hjem med proppet pose fra min yndlingsgrønthandler – Din Baghave i Tullinsgade.

Det bugner i butikken lige nu med de mest fantastiske varer, og jeg synes lige I også skulle kigge med i min indkøbspose.

Bagerst til venstre er det lækre økologiske Discovery æbler – de dufter helt fantastisk!

Ved siden af er det nye skalotteløg – det har jeg aldrig smagt før. Jeg tror jeg skal bruge dem sammen med noget perlehønebryst i morgen.

Så kommer de fine babymajs fra Søren Wiuff. Se, sådan skal babymajs smage. De er søde og nuttede og man kan også spise stokken. De smager sødt og godt både rå og tilberedt. Dem bruger jeg nok også til perlehønen eller måske til noget fisk – også i morgen.

Så kommer der en bakke af deres dejlige æg, lagt af lykkelige høns. De smager vidunderligt (æggene – jeg har ikke smagt hønsene…).

Bagerst ligger der et bundt bronzefennikel og så en slags estragon.

Næste række er først en omgang hestebønner – dem bruger jeg til fisken i morgen (jeg får besøg af mine forældre, som skal forkæles, derfor al denne snak om i morgen).

Så kommer dejlige hvidløg og endelig en dynge sylteagurker, som jeg netop har syltet sammen med bronzefennikel efter min opskrift på New Yorker pickles, som faktisk var det første indlæg her på bloggen! Nu skal de stå en uges tid og så glæder jeg mig til at sætte tænderne i en sprød, salt, sød og syrlig agurk med masser af lækker hvidløgssmag. Mums! Det er lige nu der er sæson for sylteagurker, så husk at få syltet – jeg brugte 10 minutter på at lave mine to glas pickles. Der er ingen undskyldning.

For denne store og smukke bunke super-luksus grønt kom jeg af med omkring 250 kr. På beløbet, siger jeg bare. Det er hver en krone værd – for os, for miljøet, for verden.

 

2 Comments

Post A Comment

 • Malou Klidmoster
  Posted at 16:01h, 17 august Svar

  Jeg er SÅ misundelig på dine indkøb – ville ønske at ‘Din Baghave’ fik en filial her i Århus.

  Lavede både dine New Yorker pickles sidste år – og sidste mandag. Smagte på dem i går og det er altså virkelig kræs 😉

  • Mira Arkin
   Posted at 16:59h, 17 august Svar

   Det forstår jeg altså godt du er – hvad er den bedste grønthandler i Århus, nu hvor Kong Gulerod ikke er der længere?