Afternoon Tea på Perch’s Tea Room og Avenue Hotel

Afternoon Tea på Perch’s Tea Room og Avenue Hotel

avenue hotel strangas

I den seneste tid har jeg været ude og drikke eftermiddagste i byen to gange. Meget civiliseret.

Avenue Hotel

Den ene gang var på Avenue Hotel, som en sjælden gang imellem holder Avenue High Tea, hvor macaronprinsen Nikolaos Strangas laver fine små kager, der står fremme på en buffet i hotellets hyggelige lobby.

Her kan man selv betjene sig af kagerne og samtidigt få serveret te, kaffe eller varm kakao foran pejsen og et glas Cremant til at skylle efter med. Man sidder godt i de bløde sofaer og lænestole (derfor burde det faktisk hedde Low Tea, for det handler om hvilken højde bordet, man sidder ved, har). Der var også scones og ganske få fingersandwiches, som godt nok var ret kedelige. Det er klart kagerne, man skal komme efter, for det er det, Strangas er god til og kendt for. Hele tjubanget koster 275 kr., hvilket er lidt i den dyre ende, men man sidder godt og Strangas’ kager er utroligt lækre og smukke. Jeg savnede dog at man kunne vælge mellem flere slags te og så var der for få fingersandwiches – de løb hele tiden tør.

Afternoon tea er ikke blevet helt fast inventar på Avenue Hotel, men jeg håber, man vil lave flere af denne slags arrangementer, for det er altså hyggeligt at sidde og søndagssladre over en ordentlig dynge kager og en kop te. Hold øje med kalenderen på Avenue Hotel.

 

macarons avenue hotel strangas
Smukke macarons

Karamelkager

 

nikolaos strangas

Nikolaos Strangas himself.

Perch’s Tea Room

Allerede da jeg var 12 eller sådan noget, havde jeg forstået, at Perch’s Tehandel var noget særligt. Nok fordi min mor er tenørd og altid slæbte fine grønne dåser med te med hjem, når hun havde været i København. Jeg begyndte som meget ung også selv at handle i den lille butik, hvor kaffe er et fy-ord, og jeg elsker den oldschool stemning, der er der. Og at personalet ved en masse om den te, de sælger.
I dag kan man købe Perch’s te via deres webshop, så hvis du bor udenfor København, kan jeg varmt anbefale den.

perch's tea room

Perch’s Tea Room ligger i lejligheden over butikken i Kronprinsensgade. Her kan du vælge fra hele teudvalget og dertil spise scones, fingersandwich og kager. Der serveres ikke kaffe!

Jeg var forbi med min mor til en kop te med scones. Otto var også med og opførte sig fint blandt de fine damer. Der er gennemført stemning med personale, der er Des med gæsterne.


De store scones var tunge af smør og jeg synes faktisk de mindede rigtig meget om dem fra Reinh van Hauen. Måske er de faktisk derfra? De kom med en god lemoncurd, flødeskum (i mangel af clotted cream) og syltetøj. Gid man dog serverede clotted cream til – man kan købe det eller lave det selv og det er altså bedre end flødeskum.

Til gengæld er det en ren fornøjelse at drikke kvalitetste af smukke kopper i Kongeligt Porcelæn og spise med sølvtøj.

Ønsker man den klassiske teceremoni med fingersandwich, scones og et udvalg af kager, kan det også fås, inklusiv te og Cremant til kr. 210, hvilket er væsenligt billigere end Avenue Hotels udgave. Hos Perch’s er der så ikke en buffet af Strangas kager, men til gengæld er der servering ved bordene og bedre te.

Begge steder er nu gode og jeg ville ønske der var endnu flere steder, der serverede god eftermiddagste. Der er også Tante T, men der synes jeg lidt, man mangler den eksklusive følelse, som jeg synes hører sig til en afternoon tea. Deres scones er dog gode, og de har også rigtig god te.

Kender du et sted, der serverer en god eftermiddagste i Danmark?

 

4 Comments

Post A Comment

 • Helnan International Hotels
  Posted at 04:04h, 21 december Svar

  Jeg har besøgt avenue hotel par gange, men aldrig forsøge dette. Men når jeg vil besøge avenue hotel igen jeg vil helt sikkert prøve denne te.

 • Charlotte
  Posted at 11:12h, 24 juni Svar

  Hej MIra

  Jeg faldt lige over din post her og ville anbefale dig at tage ind på Tante T’s nyeste spire, nemlig cafeen på Københavns Museum. Ikke så meget for deres afternoon tea tilbud, som jeg er synes er alt for dyrt (225,-), men derimod for en stykke kage, en kande te og ikke mindst for at se det smukke smukke lokale. Tante T lejer sig nemlig ind i museets Havesal, og har fyldt det med gamle møbler og en kæmpe palme, der giver rummet den vildeste 1900-tals følelse. Og så har de også lige fået en terasse til de varme dage.

  Man behøver ikke betale entré til museet, hvis man bare skal ind på caféen. Virkelig et besøg værd!

  http://www.copenhagen.dk/dk/besog_museet/tante_t_-_cafeen_i_havesalen

  Og så vil jeg tage din anbefaling om Perchs Tea Room med – skal SÅ meget derind forbi snarest! 🙂

  Kh
  Charlotte

 • Anne Malberg Horsager
  Posted at 20:28h, 17 december Svar

  Hej Mira

  Elsker Perchs – har aldirf fået flødeskum men altid clotted cream hos dem… Håber det var en undtagelse og ikke ny stil 🙂

  http://www.simplytea.dk/ er et bud på et sted i Aarhus hvor du kan få afternoon the.
  mvh
  Anne

 • Henriette
  Posted at 19:16h, 17 december Svar

  Vi har i vores lille champagne klub været til high eller low the på Nimb, en fantastisk stemning og meget charmerende lokale som virkelig skabte atmospfære, til gengæld var the udvalget også her begrænset og sandwich’ene så som så, men pejsen, champagnen, sofaen og udsmykningen var fantastisk. Kan dog ikke huske hvad vi betalte.