Æggekage med ramsløg og cheddar

Æggekage med ramsløg og cheddar

Ramsløg kan også bruges tilberedt, hvor de stadig beholder noget af deres hvidløgssmag. Det kan fx. være som i denne opskrift på æggekage med ramsløg.

Denne æggekage med ramsløg lavede jeg en af de dage, hvor min mand og jeg begge var hjemme og arbejde. Det er altså en ret hyggelig bonus ved corona – at vi er meget mere sammen. Lige nu er vi så rent faktisk ramt meget direkte af corona herhjemme. Vores ældste dreng Otto er smittet efter et udbrud i hans klasse, hvor 12 ud af 22 elever er smittet! Ret vildt, at det kan smitte så meget.

Vi andre er indtil videre ikke smitttet, men det er virkelig ufedt at skulle være under isolation og ikke mindst er det ufedt for stakkels Otto at være på sit værelse det meste af tiden. Øv altså.

Men tilbage til ramsløgene. Ved tilberedning falder ramsløgene sammen, ligesom spinat. Så du kan bruge dem stort set til de samme retter, hvor du ville bruge spinat. Bare med den ekstra hvidløgssmag, som ramsløgene jo har. Jeg synes det er så lækkert sammen med æg (og ost), så det var ret perfekt i denne æggekage.

Du kan også bruge ramsløg på en pizza eller i en gratin. Eller i brød. Eller i indiske curries (fx i denne opskrift). Min pointe er bare, at ramsløg også er lækre, når de er varmet op. Løgsmagen bliver mildere, men den er der stadig, når de får en let sautering, som i denne æggekage.

Æggekage med ramsløg og cheddar

Til 2 pers.

20 g smør
1 stort bundt ramsløg
salt og sort peber
6 æg
75 g cheddar, enten i skiver eller revet

  1. Smelt smørret i en pande – jeg bruger en nonstickpande til æggeretter. Kom ramsløg i og sautér det i et par minutter, til det falder sammen. Krydr med lidt salt og peber. Tag ramsløgene op og læg til side.
  2. Pisk æggene let sammen og krydr med lidt salt og peber. Hæld æggene i den varme pande. Sænk varmen og skub æggene lidt rundt for at skabe struktur i æggekagen. Kom osten oven på og derefter de sauterede ramsløg og lad æggekagen sætte sig. Det tager 4-5 min. ved lav varme. Spis med fx. en salat og godt brød. Jeg havde også lige noget bacon, som jeg serverede on the side.
No Comments

Post A Comment