Æggekage med courgette

Æggekage med courgette

Nu hvor sommeren går på hæld, er jeg ikke nødvendigvis ude i min have hver eneste dag. Der er åbenbart en havecyklus for mig, som siger, at fra marts er jeg fuldstændig vild efter at komme i haven, selv om det nok er for tidligt og alt for koldt og vådt. Så går jeg amok hele foråret og starten af sommeren, mens alt pibler op. Og så her efter sommerferien, hvor det hele går lidt langsommere – vækstmæssigt – og jeg har fået min årlige gode dosis have, så har jeg knap så travlt med at rode i haven. I hvert fald når det gælder de praktiske gøremål. Jeg sidder jo stadig dagligt på terrrassen og nyder haven, men jeg luger overhovedet ikke hver dag og kan mærke at jeg mere har lyst til bare at sidde og glo på haven.

Derfor kan der også gå et par dage mellem jeg får kigget ordenligt på køkkenhaven. Og så vupti, så er der pludselig kommet monstercourgetter! Jeg fatter ikke, de kan gro så hurtigt! Når de bliver lidt store i det, er de ikke helt så delikate at spise, og så er det at man får brug for opskrifter, hvor der skal masser af revet courgette i. Her kommer denne æggekage ind i billedet. Der er vildt meget courgette i og så hældes det over med æg og bages færdigt i ovnen. Vi fik det som frokost og jeg elsker sødmen og saftigheden fra courgetterne. Mums! Jeg brugte gule courgetter, men du kan selvfølgelig lige så godt bruge grønne.

Æggekage med courgette

2 personer til frokost

750 g courgette (ca. to medium)
1 spsk smør og 1 spsk olivenolie
salt og sort peber
4 store æg
50 g fintrevet parmesan
1 håndfuld krydderurter – jeg brugte purløg og estragon

  1. Riv courgetterne groft og klem lidt af væden fra dem i en sigte. Det behøver ikke være noget, du gør et stort nummer ud af. Varm smør og olie i en pande, som kan tåle at komme i ovnen. Steg courgetterne ved middel varme, til de sveder og smider lidt af deres væske. Krydr med salt og peber.
  2. Pisk æg sammen med parmesan og hæld det over courgetterne. Sæt panden i ovnen og bag æggekagen færdig i 15 min. ved 200 gr. til æggene har sat sig. Server fx med sprød bacon og rugbrød til.
No Comments

Post A Comment