Æg og kylling på menuen på Yolk

Æg og kylling på menuen på Yolk

Der er 14 dage tilbage af min tid på Frederiskberg. Vi flytter ENDELIG ind i huset i Holte, men jeg nåede heldigvis lige at få besøgt nyåbnede Yolk, som ligger på Gl. Kongevej, lige om hjørnet fra os (lidt endnu).

Det er Mads Magnussen – kokken bag fremragende Restaurant Mes – som har åbnet det hyggelige lille all-day sted, hvor der – som navnet indikerer – er fokus med hønen og ægget. Maden er stort set økologisk og du kan droppe ind fra tidlig morgen og gennem hele dagen og spise småretter, drikke kaffe eller tage en cocktail. De sidste har jeg til gode, men mandag var jeg inde og spise lækker lækker morgenmad med en veninde.

Menukortet er et af den dejlige slags, hvor man har lyst til virkelig mange af retterne. Det er småretter, som man for de flestes vedkommende kan spise 1 eller 2 af. Jeg kunne godt have nøjedes med en af retterne til morgenmad, men til frokost ville jeg klart tage to. Det var svært at vælge, for det hele så godt ud. Og hvis nu det havde været senere på dagen, så er vinudvalget også meget veltænkt og appetitligt med fokus med tysk, østrigsk og lidt fransk vin. Hvornår har jeg ikke lyst til et glas riesling eller chardonnay? Nærmest aldrig!

Jeg startede med avocadomaden – perfekt ristet rugbrød (dvs ret ristet uden at være brændt) med most avocado, pocheret æg og chiliflager. Helt som en avocadomad skal være. Jeg kom godt med den hjemmelavede hot sauce på – den smagte dejligt friskt og var ikke overvældende stærk, så man kunne smage den søde chilismag. Dejligt. Kaffen var også rigtig god. Nå ja, og vi fik også en frisklavet juice på appelsin, rødbede og ingefær.

Marie fik en brioche burger med fried chicken af kyllingebryst, spejlæg, bacon og chiptole mayo. Den så utroligt spiselig ud. Jeg sad imens vi spiste og tænkte på, at jeg ALDRIG ville kunne have spist den så langsomt, som Marie gjorde. Men hun havde travlt med at snakke. Jeg havde høvlet den ind på pinligt kort tid… Så classy er jeg.

Jeg fik heldigvis også smagt på fried chicken. Perfekt sprød og saftig, godt krydret med peber. Åh, hvor smagte det godt. Jeg ELSKER fried chicken! Denne her kom på en sprød høj vaffel og med kærlige striber af chipotle mayo og ahornsirup. Og så lige en dusk koriander, som jeg var rigtig glad for, for det passer bare så godt til den fede, sprøde kylling. Det var nogle super gode retter. De fleste retter koster ml. 45-65 kr. Det er billigt for vellavet, økologisk mad. Jeg kommer meget gerne tilbage og håber at få masser af morgen- og frokostmøder på Yolk i fremtiden – også når jeg er blevet Holtefrue.

No Comments

Post A Comment