Æblekage med saltkaramel og kanel
Tidligt i morges var jeg i haven med lille Frederik for at plukke æbler fra vores gamle Ingrid Marie træ. For vi skulle bage denne æblekage med saltkaramel.
Og se lige hvor læksi den blev. Det var godt nok virkelig koldt at stå i haven i nattøj og slåbrok, men til gengæld blev kagen voldsomt god – sagt i al beskedenhed, haha! Og super nem at lave – bliv ikke bage for karamel-delen. Den er idiotsikker. Prøv bare.
Karamellen lægger sig både i toppen af kagen, hvor den bliver sprød nogle steder og chewey andre. Og i bunden som et sticky lag, så du har karamel i hver eneste bid af kagen.
Æblekage med saltkaramel og kanel
Til 6-8 pers.
3-4 æbler
3 æg
190 g sukker
190 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kardemomme
1½ tsk bagepulver
smør og 1 spsk sukker til formen
Saltkaramel
100 g sukker
100 g smør
½ dl piskefløde
1½ tsk kanel
1/4 tsk groft salt
- Skræl æblerne og skær dem i store tern. Du skal have ca. 350 g, når de er skrællet og skåret i tern.
- Pisk æg og sukker skummende og lyst og sigt mel i sammen med vaniljesukker, kardemomme og bagepulver. Rør dejen hurtigt sammen og bland æblerne i. Beklæd en springform på ca. 24 cm med bagepapir i bunden. Smør bund og sider med smør og drys med 1 spsk sukker. Bank overskydende sukker ud. Kom dejen i formen.
- Til saltkaramel smeltes sukker, smør og piskefløde i en gryde sammen med kanel og salt. Lad det koge op og lad det stå og boble i 5 min. Sluk for varmen og lad det køle af i fem min. Hæld det over kagen. Bag kagen ved 175° C (170 ° C hvis du bruger varmluft – det gør jeg) i 50-60 min. Lad kagen køle lidt af, men spis den gerne mens den er lun.
Michelle
Posted at 16:29h, 26 septemberKan den laves dagen inden servering? 🙂
Mira Arkin
Posted at 08:06h, 28 septemberJa, det kan den 👌🏼
Mette
Posted at 19:58h, 19 oktoberTak for en dejlig opskrift! Jeg puttede en teskefuld ingefær i. Så lækkert.
Arendse Toft
Posted at 14:18h, 20 septemberDen ser dejlig ud. Blander du æbler i dejen eller ligger dem ovenpå?
Mira Arkin
Posted at 16:09h, 20 septemberNej hov, det har jeg da glemt at skrive. Jeg blander dem i dejen.
Anne Vibeke Mortensen
Posted at 21:32h, 16 septemberTak for opskriften. Virkelig god kage. Nem og hurtig.
Smed lige en håndfulk hakkede saltmandler oveni … fordi jeg havde dem.
Mira Arkin
Posted at 07:08h, 17 septemberLyder dejligt med lidt ekstra crunch 🙂
Trine Nordentoft Klausen
Posted at 21:06h, 13 septemberForrygende lækker kage – jeg erstattede hvedemel med glutenfree selfraising flour fra Doves farm – og det blev et godt resultat!
(Så alle i familien kunne spise med)
Mira Arkin
Posted at 06:33h, 14 septemberTak Trine 😘Godt at den også fungerer i glutenfri version 👌🏼♥️
Dina Damlind
Posted at 13:22h, 13 septemberHej Mira,
Den ser lækker ud. Den vil jeg bage straks med de æbler jeg lige har plukket.
Passer det at der ikke er fedtstof i selve dejen?
Men det kommer måske fra karamel delen😊?
Mira Arkin
Posted at 13:34h, 13 septemberJa, selve dejen er uden fedtstof, dvs det er en sukkerbrødsdej. Meget fluffy, som lagkagebunde. Så kommer tyngden fra æblerne og karamellen.