Æblekage med saltkaramel og kanel

Æblekage med saltkaramel og kanel

Tidligt i morges var jeg i haven med lille Frederik for at plukke æbler fra vores gamle Ingrid Marie træ. For vi skulle bage denne æblekage med saltkaramel.

Og se lige hvor læksi den blev. Det var godt nok virkelig koldt at stå i haven i nattøj og slåbrok, men til gengæld blev kagen voldsomt god – sagt i al beskedenhed, haha! Og super nem at lave – bliv ikke bage for karamel-delen. Den er idiotsikker. Prøv bare.

Karamellen lægger sig både i toppen af kagen, hvor den bliver sprød nogle steder og chewey andre. Og i bunden som et sticky lag, så du har karamel i hver eneste bid af kagen.

Æblekage med saltkaramel og kanel

Til 6-8 pers.

3-4 æbler
3 æg
190 g sukker
190 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kardemomme
1½ tsk bagepulver
smør og 1 spsk sukker til formen

Saltkaramel
100 g sukker
100 g smør
½ dl piskefløde
1½ tsk kanel
1/4 tsk groft salt

  1. Skræl æblerne og skær dem i store tern. Du skal have ca. 350 g, når de er skrællet og skåret i tern.
  2. Pisk æg og sukker skummende og lyst og sigt mel i sammen med vaniljesukker, kardemomme og bagepulver. Rør dejen hurtigt sammen og bland æblerne i. Beklæd en springform på ca. 24 cm med bagepapir i bunden. Smør bund og sider med smør og drys med 1 spsk sukker. Bank overskydende sukker ud. Kom dejen i formen.
  3. Til saltkaramel smeltes sukker, smør og piskefløde i en gryde sammen med kanel og salt. Lad det koge op og lad det stå og boble i 5 min. Sluk for varmen og lad det køle af i fem min. Hæld det over kagen. Bag kagen ved 175° C (170 ° C hvis du bruger varmluft – det gør jeg) i 50-60 min. Lad kagen køle lidt af, men spis den gerne mens den er lun.
11 Comments

Post A Comment

  • Michelle
    Posted at 16:29h, 26 september Svar

    Kan den laves dagen inden servering? 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 08:06h, 28 september Svar

      Ja, det kan den 👌🏼

  • Mette
    Posted at 19:58h, 19 oktober Svar

    Tak for en dejlig opskrift! Jeg puttede en teskefuld ingefær i. Så lækkert.

  • Arendse Toft
    Posted at 14:18h, 20 september Svar

    Den ser dejlig ud. Blander du æbler i dejen eller ligger dem ovenpå?

    • Mira Arkin
      Posted at 16:09h, 20 september Svar

      Nej hov, det har jeg da glemt at skrive. Jeg blander dem i dejen.

  • Anne Vibeke Mortensen
    Posted at 21:32h, 16 september Svar

    Tak for opskriften. Virkelig god kage. Nem og hurtig.
    Smed lige en håndfulk hakkede saltmandler oveni … fordi jeg havde dem.

    • Mira Arkin
      Posted at 07:08h, 17 september Svar

      Lyder dejligt med lidt ekstra crunch 🙂

  • Trine Nordentoft Klausen
    Posted at 21:06h, 13 september Svar

    Forrygende lækker kage – jeg erstattede hvedemel med glutenfree selfraising flour fra Doves farm – og det blev et godt resultat!
    (Så alle i familien kunne spise med)

    • Mira Arkin
      Posted at 06:33h, 14 september Svar

      Tak Trine 😘Godt at den også fungerer i glutenfri version 👌🏼♥️

  • Dina Damlind
    Posted at 13:22h, 13 september Svar

    Hej Mira,

    Den ser lækker ud. Den vil jeg bage straks med de æbler jeg lige har plukket.
    Passer det at der ikke er fedtstof i selve dejen?
    Men det kommer måske fra karamel delen😊?

    • Mira Arkin
      Posted at 13:34h, 13 september Svar

      Ja, selve dejen er uden fedtstof, dvs det er en sukkerbrødsdej. Meget fluffy, som lagkagebunde. Så kommer tyngden fra æblerne og karamellen.